400 calellencs participen a la 90a edició de la Romeria a Montserrat

Moment de la Romeria a Montserrat de la gent de Calella, l'any 2016

Arriba Tots Sants, i són dies de pelegrinatge de la gent de Calella a Montserrat. Aquest any s’arriba al norantè aniversari de la Romeria que organitza la Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau, enguany amb una participació condicionada per les obres que s’estan fent en un dels edificis del complex del Monestir.

Pilar Navarro, una de les persones que forma part de la comissió que s’encarrega d’organitzar la Romeria a Montserrat, ha explicat que aquest any pujaran al voltant de 400 persones, una xifra similar a la de l’any passat.

A Montserrat estan molt preocupats perquè són dos anys que no hem pogut anar a l’Abat Oliva per les obres. Es pensaven que aquest any ja estaria per l’agost, més o menys, i s’han trobat amb moltes dificultats i que encara no està. Això ens merma de persones que no poden pujar. Aquest any podem gaudir de l’Abat Garriga, de totes les habitacions que tenen. Després també, de Nostra Senyora, que hi ha una part que és dels escoltes, també ens l’han deixat que hi ha cinc habitacions i quatre les ocupem nosaltres. Allotjades n’hi ha unes 400 persones.

Navarro ha detallat els actes principals que tenen previstos durant aquests dies a Montserrat.

Els actes principals són la benvinguda que ens donaran a les 18h a la Basílica, després a les 22h tenim la castanyada popular i el dia de Tots Sants tenim la missa conventual de la Romeria, que és el moment principal de l’eucaristia, de l’ofrena, de ser tots allà, de dir per què estem tots a Montserrat. Després tenim la trobada amb el pare Abat i el dinar de germanor. Una altra cosa molt important és el divendres a dos quarts de sis de la tarda la missa pels difunts de la Romeria.

L’acte central de la Romeria és el dijous 1 de novembre, dia en el que es trobaran amb el pare Abat i faran un dinar de germanor amb Calella Marxa.

A continuació podeu recuperar l’entrevista a Pilar Navarro, una de les organitzadores de la Romeria.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *