La campanya “La República, a les nostres mans” es presenta a Calella

Eudald Calvo, Antonio Baños i Jan Catà, divendres Cooperativa l'Amistat

Calella ha estat l’última de les tres poblacions del Maresme en què l’organització independentista Poble Lliure ha presentat la campanya «La República, a les nostres mans». Ha estat a través d’una xerrada a la Cooperativa l’Amistat on hi ha assistit una trentena de persones.

La campanya té per objectiu obrir un debat social i polític sobre la necessitat de garantir la celebració del referèndum a Catalunya, la victòria del Sí a la independència i la creació de la nova República Catalana mitjançant la ruptura democràtica amb l’Estat espanyol i l’inici d’un procés constituent popular. Un dels participants de la xerrada va ser l’alcalde d’Argentona, Eudald Calvo. Segons ell, la ruptura democràtica no serà gens fàcil: “La ruptura democràtica ens ve a dir que s’ha de trencar amb aquest règim, que després de la dictadura de Franco es diu règim postransició. En certa manera ha anat funcionant, a vegades millor, a vegades pitjor, però ara ja dóna símptomes d’esgotament”.

Els membres de Poble Lliure consideren que el desenllaç del procés d’independència està en mans dels ciutadans. A més, segons Calvo, el procés sobiranista no s’acabarà l’endemà de fer el referèndum. La població ha d’estar mobilitzada en tot moment: “Començar a tenir clar que aquest procés no s’acaba l’endemà del referèndum. I que la independència que volem, ja sigui amb una votació o una declaració, no se sustentarà per si sola. La població haurem d’estar mobilitzats per donar-hi suport. Cap país es proclama independent sol. I hem d’estar alerta pels intents de l’Estat matriu de revertir la situació”.

A l’acte de Calella, celebrat divendres a la sala d’actes de la Cooperativa l’Amistat, hi van participar el periodista i exdiputat de la CUP, Antonio Baños; el regidor de la CUP a l’Ajuntament de Calella, Jan Catà, i Eudald Calvo.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *