La companyia Teatre al Detall presenta el nou espectacle infantil “La motxilla de l’Ada”

ada

Després de l’èxit de l’Empadrasomnis i la Nena dels Pardals, la companyia Teatre al Detall, de la calellenca Txell Botey estrena nou espectable, “La Motxilla de l’Ada”. La història del trànsit de l’Adam cap a Ada, una obra que parla de la valentia per mostrar la pròpia identitat. Un espectacle que segons els seus creadors ajudarà a reflexionar sobre el gènere, el valor de la diferència i la importància de la identitat, la de l’Ada i també la de cadascú. Aquest espectacle és la història d’una motxilla: la motxilla de l’Adam. Una motxilla que cada cop pesava més i que ja no li permetia surar, enfonsant-lo dins del seu propi mar.

El nou espectacle de Txell Botey i Xavi Ibànez explica la història d’un pare i una mare que van a fer una xerrada sobre el trànsit de la seva filla Ada. Una xerrada més de les moltes que han fet, però aquest cop serà diferent, han decidit que aquesta serà la darrera vegada que ho explicaran, perquè ja no els cal explicar-ho més, ja no necessiten explicar-se més. L’argument d’aquest espectacle està basat en una història real, la de la Carla i en Quim. Un nen, amic de la seva filla, que un bon dia va deixar de ser en Quim, per ser la Carla.

Juguem amb el joc d’un nen que es diu Adam i en un moment determinat perd una motxilla que carrega i amb ell la M d’Adam i de motxilla. És un text basat en una història real. La d’en Quim un amic de la nostra filla que sempre s’havia sentit nena i un bon dia el seu pare ens va dir que ara en Quim era la Carla. Que després d’unes colònies va tornar sent la Carla.

Teatre al detall tornarà als escenaris el 30 de maig durant la Mostra d’Igualada amb aquest espectacle infantil, per a nens i nenes a partir de 5-6 anys. Un espectacle que recomanen veure i després reflexionar en família sobre el rerefons de la història. 

Sempre intentem que en els nostres espectacles hi hagi diferents nivells de lectura perquè pugui arribar als més grans i també als petits, pares i acompanyants. Als nens els hi podem parlar de tot sempre que hi hagi esperança. Pots parlar-los de qualsevol cosa i del gènere també. Volem que generi debat i generi preguntes. Que coses que no han entès els hi puguin preguntar als pares més tard.

Per aquesta producció, Ibáñez i Botey, han comptat amb la direcció de Joan Maria Segura, la dramatúrgia de Joan Palet i la música de La Tresca i la Verdesca. L’equip tècnic i artístic el completa l’il·lustrador Adolfo Serra, qui ha fet les il·lustracions que ompliran de llum i color l’escenari.”

“La motxilla de l’Ada” és el nou espectacle dins la trilogia de la companyia “nenes valentes”. S’estrenarà el 30 de maig a Igualada, però abans faran un assaig general a la Sala Mozart pels alumnes de 5è i 6è de les escoles calellenques.

Un cop estrenats a Igualada esperen poder portar la història de l’Ada arreu dels teatres de Catalunya i també fer parada a Calella.

Recupera l’entrevista a Txell Botey i Xavi Ibànez:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *