Canvis en el cartipàs del Consell Comarcal del Maresme

El Consell Comarcal ha decidit modificar el cartipàs de la institució substituint a la consellera de Promoció Econòmica, Laura Martínez, per les desavinences amb els sindicats, que havien bloquejat els treballs de la Mesa per la Reactivació socioeconòmica. El Consell Comarcal ho ha fet públic per mitjà d’un comunicat on el seu president, Damià del Clot, apunta que la “situació reclamava desencallar el tema per arribar a un acord que permetés obtenir una eina de concertació”. Ara Estanis Fors serà el nou conseller de Promoció Econòmica, mentre que Martínez liderarà la conselleria de Serveis Generals i d’Organització i Recursos Humans, fins ara comandada per Fors.

El canvi de conselleries ha estat sol·licitat per la mateixa Martínez davant la negativa de CCOO i UGT a constituir la Mesa i renovar l’Acord pel desenvolupament econòmic i social, eina de concertació en què Promoció Econòmica basa les seves polítiques i que va caducar el passat 1 d’octubre.
Segons apunta el Consell Comarcal, aquestes eines són indispensables per tirar endavant accions i projectes per a superar l’impacte econòmic que ha suposat la Covid.I és que des del mes de març s’han presentat 5.531 ERTO al Maresme afectant 35.026 treballadors. A més, les empreses de la comarca han perdut un 12,3% de mitjana de la seva facturació.

El canvi de carteres arriba setmanes més tard que els dos sindicats demanessin la dimissió de la consellera per la seva gestió al capdavant de l’àrea de Promoció Econòmica i per no reaccionar davant la crisi de la Covid. Els sindicats acusaven Martínez de falta de predisposició per abordar els problemes econòmics de la comarca. Apuntaven directament que hagués frenat la creació del Consell Econòmic i Social (CES) i no hagués promogut tampoc la renovació del conveni de l’Acord de Desenvolupament Econòmic i per l’Ocupació del Maresme que van impulsar patronals i sindicats ara fa 10 anys.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *