La CUP proposa un debat públic sobre temes d’actualitat i amb preguntes de la ciutadania

Freixas en el decurs del debat electoral organitzat per Ràdio Calella TV

El pròxim Ple Municipal discutirà la proposta de la CUP perquè s’organitzi un debat públic amb participació dels grups polítics municipals i de la ciutadania. La idea és tenir el fòrum i el temps necessari per poder demanar informació sobre temes d’actualitat i fins i tot discutir i rebatre opinions. Diuen els cupaires que les circumstàncies de la pandèmia estan limitant molt el diàleg i la participació que s’haurien de garantir amb els plens, i que això propicia situacions de crispació que allunyen la política de la ciutadania. La portaveu Núria Freixas ha explicat a Ràdio Calella TV com pensen que haurien de ser aquests debats: com a mínim, dos per mandat municipal i el primer, abans d’acabar aquest 2021.

Núria Freixas defensa que la seva proposta seria un bon exercici de democràcia participativa i –afegeixen a la part dispositiva de la moció– una mostra de bona voluntat i transparència per part de l’equip de Govern. En declaracions a Ràdio Calella TV, Freixas ha explicat que s’hi haurien de tractar temes que preocupen a la ciutadania.

El debat i la comunicació enriqueix. Un debat sobre el MUTUR, les runes romanes, l’Aldi, la pacificació de l’N-II i del centre del poble, les pistes d’atletisme o la platja de gossos, de la pancarta de l’Ajuntament o dels presos polítics… Tot això, i en directe, és un exercici brutal de democràcia i de transparència.

La CUP exposa que l’actual format de les sessions plenàries encalla el debat que des de l’oposició es propicia a través de les mocions. I que també queda limitada la participació de la ciutadania perquè no pot intervenir-hi directament. És per això que en les darreres setmanes venen reclamant que es retorni als plens presencials, amb totes les mesures de seguretat.

Respecte les audiències públiques, que és un altre mecanisme de participació que reconeix el ROM, la CUP creu que, tal i com es duen a terme, són convocatòries per al lluïment del Govern Municipal.

L’audiència pública és d’un tema decidit pel Govern. No dona aquesta possibilitat. L’última va ser sobre un tema informàtic de la ciutat, ells tenien les dades i va ser una posada en escena del seu treball. Però l’oposició només pot rebatre-ho “in situ” perquè no disposem d’informació prèvia.

La proposta de debat públic de la CUP s’assimila als que s’organitzen abans de les eleccions. És a dir, actes presencials i amb un contingut consensuat prèviament per a la discussió entre els partits, i amb torn final de preguntes del públic.

Consensuat amb els grups polítics municipals perquè ens hi sentim bé. I que sigui el públic qui pugui fer preguntes en directe que haguem de respondre. Que ens posin a prova.

Com va fer ahir Esquerra, també la CUP considera que a Calella s’ha de reforçar la comunicació entre partits per millorar la gestió municipal, i la relació amb la ciutadania evitar la desafecció.

Per això, Freixas aplaudeix la iniciativa dels republicans i diu que, amb la normativa a la mà, no hi ha cap motiu que impedeixi que es comencin a convocar les Juntes de Portaveu per tractar de temes d’interès general i no únicament prèvies a les sessions plenàries, com ha passat fins ara.

Súper a favor. Ja hem rebut un correu d’ERC amb la proposta de dates. És una iniciativa contemplada al Rom que no tindria discussió possible (…) Considero que si es millora la comunicació, no hi hauria tanta crispació als plens, que a la gent no agrada.

La CUP ha anunciat que presentarà altres quatre mocions al pròxim Ple Municipal, que es podria convocar per la setmana vinent i amb caràcter ordinari. Una per demanar que s’aturi la construcció del supermercat Aldi sobre el conjunt arqueològic del Roser.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *