La Companyia Teiatru fa parada diumenge a l’Orfeó Calellenc

“Una jornada particular” és una de les obra seleccionades per al Concurs de Teatre Amateur – Premi Ciutat de Calella que convoca Joventut Artística de Calella. La Companyia Teaitru de Teia presentarà aquest diumenge 12 de febrer l’adaptació de la pel·lícula del 1977 protagonitzada per Sofia Loren i Marcello Mastroianni que s’emmarca en el context de la visita de Hitler a Roma per entrevistar-se amb Mussolini, el maig de 1983. La història explica la trobada casual entre dues persones.

L’obra Una jornada particular ens situa el maig de 1938, el dia que Hitler arriba a Roma per tancar amb Mussolini l’aliança feixista. Una al·locució radiofònica eixordadora dona fe de l’aclamació popular feixista i triomfalista.

Mentrestant, en un pis i un terrat se’ns mostra una dona, l’Antonietta, mestressa de casa, senzilla, humil i resignada i en un altre pis, el Gabriele, intel·lectual marginat, depurat pel règim feixista per “subversiu i derrotista” i, en realitat, per la seva orientació sexual. Una inesperada circumstància els aproparà als dos. Hi ha un tercer personatge, la portera, resulta circumstancial però important per indicar el context social imperant.

La Companyia Teiatru de Teià representarà l’obra a Calella, aquest diumenge 12 de febrer (18h), dins la programació del Concurs de Teatre Amateur – Premi Ciutat de Calella que organitza Joventut Artística amb el suport de l’Ajuntament de Calella. Podeu adquirir les entrades aquí.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *