La Comunitat Musulmana de Calella comença el Ramadà més íntim

Imatge d'arxiu

Després de la posta de sol, avui comença el Ramadà, un dels cinc pilars bàsics de l’islam que cada any estableix la data en funció del calendari lunar. Durant 30 dies, els fidels majors d’edat i amb bona salut, han de seguir dejuni diürn i abstinència fins a l’iftar, l’àpat nocturn que es fa de manera comunitària. Però aquest any s’haurà de fer en l’àmbit escticte del nucli familiar, com també les oracions que tradicionalment els porten a reunir-se a la mesquita. Com tots els llocs de culte, i seguint l’ordre del confinament, també està tancada. El president de la Comunitat Musulmana de Calella, Mimon Jalish, ha explicat que la Direcció General d’Afers Religiosos ha traslladat a totes les comunitats i els ajuntaments les recomanacions a seguir durant el mes sagrat dels musulmans.

La Comunitat Musulmana de Calella haurà de renunciar al component social i comunitari del Ramadà per seguir-lo de forma individual i en l’àmbit estríctament familiar. El confinament prohibeix la circulació de persones per qüestions que no estan considerades essencials, i tampoc permet les celebracions públiques.

Mimon Jalish ha assegurat que això no impedirà que els fidels calellencs puguin seguir el calendari d’oracions.

El Ramadà és un acte de dejuni, no és necessari estar en grup i amb la Mesquita tancada tothom pot quedar-se a casa a resar. No s’ha de produir cap alteració del calendari.

Les tres federacions musulmanes de Catalunya han coincidit en què les mesures de confinament poden convertir-se en “una oportunitat perquè la família es reuneixi al voltant de l’Alcorà, repassar-lo i reflexionar”.

A tot això, Mimon Jalish ha llançat un missatge a tots els fidels calellencs recordant-los la importància de quedar-se a casa per evitar el contagi i la propagació del Covid-19.

Hem de ser conscients que estem davant un problema molt seriós. No és cap joc. Tothom ens ho hem de prendre amb molta responsabilitat.

El Ramadà se celebrarà fins el 23 de maig.

A continuació pots escoltar l’entrevista a Mimon Jalish, president de la Comunitat Musulmana de Calella: 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *