La UMAC es reinventa i comença a repartir a domicili

A causa del confinament i de les restriccions de mobilitat, a molts pagesos els resulta difícil donar sortida comercial als seus productes, sobretot els de temporada i que no són de primera necessitat. Ha estat el cas de la Unió de Maduixaires de Calella i l’Alt Maresme (UMAC), que va veure com els seus pagesos llençaven collites i ha ara decidit reinventar-se. Des de fa unes setmanes l’UMAC estan fent entregues a domicili, una iniciativa que els ha ajudat a donar sortida a les collites del producte de temporada. D’aquesta manera, la cooperativa vol donar un impuls als productors de proximitat i alhora convidar els veïns de Calella a consumir productes de qualitat durant el confinament evitant desplaçaments.

El president del gremi maduixaire, Jaume Gay, ha explicat en una entrevista a Ràdio Calella TV que la iniciativa sorgeix després de constatar que s’estava llençant gairebé la totalitat de les collites perquè no tenien sortida.

Vam dir, què podem fer? Perquè ho estàvem llençant tot. I es va decidir posar-ho a la venda a preu de cost i a veure si la gent ens ho demanava… És una manera de reinventar-nos com està fent tothom.

La UMAC ven des de la caixa de 4 kg de maduixots per 10 euros, a una cistella repleta de fruites i verdures variades per 20 euros. De moment però, només arriben a abastir Calella i Poblenou. Per a realitzar una comanda cal trucar al 93 769 14 16.

Els Pagesos porten les collites a la cooperativa de la UMAC allà és on s’atenen les comandes i posteriorment es fa la distribució a domicili. De fet aquesta iniciativa ha tingut tanta acceptació, que s’han vist sobrepassats i demanen disculpes, per avançat, per les possibles demores que puguin haver-hi en les comandes.

La veritat és que hi ha molt d’èxit, més per sobre de les nostres possibilitats. Vull agrair a tothom la confiança però també vull disculpar-me perquè no donem l’abast i a vegades les comandes triguen més a arribar. Però s’ha d’entendre que és tot molt nou i ens ha sobrepassat. A més, hem hagut de fer tota una infraestructura nova.

És també una manera perquè els productors puguin esquivar la dificultat afegida pel tancament dels mercats setmanals al carrer que es feien a molts municipis abans de la crisi de la Covid-19.

Ara la UMAC, vist l’èxit de la iniciativa, convida a tothom, un cop passi el confinament, a anar a comprar directament a la Cooperativa.

A continuació podeu recuperar íntegrament l’entrevista a Jaume Gay, president de la UMAC i productor calellenc de maduixa. 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.