La comunitat ucraïnesa envia ajut humanitari als desplaçats interns per la invasió russa

S’obre un nou front dins l’emergència humanitària derivada de la invasió russa a Ucraïna: les persones desplaçades internes. Aquelles que han hagut de marxar de les zones més devastades pels atacs i els bombardejos russos però han decidit quedar-se al país. La campanya de recollida que s’està fent a Calella fa novament crida perquè la ciutadania porti productes d’alimentació i higiene, a més de roba, que s’empaqueta i envia per ajudar-los i cobrir les seves necessitats bàsiques.

Vadym Soloninkin, portaveu de la comunitat ucraïnesa resident a Calella i qui ha liderat les campanyes d’ajut humanitari, ha recordat que hi ha dos punts d’aportació: la carpa de la plaça de l’Església (al costat de la rectoria), totes les tardes de dilluns a divendres; i el supermercat Bonpreu del carrer Església.

Seguim la campanya de recollida d’aliments per enviar a les zones d’Ucraïna afectades per la invasió russa. Ens trobem que ara hi ha una sortida diària d’unes 700 persones, que necessiten aliments i roba, però també productes d’higiene, sobretot per les dones i els infants.

Es demana aliments que no caduquin, roba, medicaments i productes d’higiene, especialment per a les dones i els infants, com ara bolquers i compreses.

Tot el material s’emmagatzema en un espai de la Fàbrica Llobet cedit per l’Ajuntament de Calella, des d’on es transporta cap als centres logístics que s’han muntat a les capitals.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *