La CONFAVC demana a l’Ajuntament de Calella que reconegui les entitats veïnals de la ciutat

president confavc i associacions veïns

El president de la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), Jordi Giró, va visitar la Fira de Calella i l’Alt Maresme juntament amb els representants de les entitats veïnals de Calella: la de Calella Centre i la de Codina. En declaracions a Ràdio Calella TV, Giró va posar de relleu que són dues associacions incipients que els falta reconeixement per per part de l’alcaldia.

Giró va explicar que no estan federades, per això, des de la CONFAVC mantenen contacte directament amb les dues entitats.

A Calella concretament no tenim federació, per tant, la relació és directament amb l’Associació de Veïns del Centre i de Codina. Hi ha un tema important, perquè les associacions són molt incipients i falta el reconeixement per part del municipi, en aquest cas de l’alcaldia, de les associacions de veïns com un motor de cohesió social en el propi territori i l’Ajuntament hauria de fer un esforç per acollir i donar-los resposta, ajudar-los també amb un local. També propiciar una qüestió important que és un casal de barri o un equipament de ciutat perquè la gent es pugui reunir i trobar-se.

Giró va detallar els problemes de ciutat que li han traslladat les associacions veïnals.

Hem vist que també hi ha problemes amb la qüestió de la mobilitat, a nivell de l’accessibilitat, el tema de les voreres, de la circulació, el tema del soterrament de les vies, que és un projecte molt treballat en el temps, certament complicat. Amoïna bastant també a Calella la gestió sanitària, sembla que hi ha alguns ensurts. També veiem espais que estan tancats o que no s’han rehabilitat prou bé o que l’ús que se’ls ha donat no és el que millor entendria la ciutadania que se li hagués hagut de donar.

El president de la CONFAVC va afirmar que els donaran suport a nivell d’assessorament, de comunicació i jurídic. També va convidar als ciutadans de la ciutat a unir-se al moviment veïnal per tal que sigui fort i s’estableixi com un motor de cohesió social del territori.

Per nosaltres, des de la Confederació, els donarem tot el recolzament i assessorament perquè puguin desenvolupar aquestes tasques, en els sentit sobretot d’assessorament i suport i també visibilitat a nivell de la part de comunicació de tot allò que fan. Nosaltres farem el possible per facilitar aquest diàleg amb l’Ajuntament, intentarem locutar amb l’alcaldia perquè faciliti aquest diàleg i amb el nivell d’equipaments, a nivell dels estudis, a nivell de donar-li arguments jurídics i a nivell de que puguin conèixer quins equipaments i com funcionen, sobretot el tema sanitari també. I convidar als conciutadans de Calella a que s’apropin a les associacions de veïns per col·laborar i treballar per poder fer un moviment veïnal fort i cohesionat.

La tasca de la CONFAVC és coordinar el moviment veïnal de cada municipi de Catalunya i establir projectes que ajudin a millorar la qualitat de vida dels ciutadans.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a Jordi Giró, president de la CONFAVC.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat