Candini: “Tinc més motius que mai per seguir lluitant per una Calella forta en el marc d’una Catalunya molt forta”

L’alcaldessa de Calella manté la data de mitjans d’octubre per anunciar si es torna a presentar a les eleccions municipals. En una entrevista al programa La Ciutat, que avui dimarts ha estrenat la segona temporada, Candini ha reiterat que hi ha un assumpte relatiu a la seva esfera personal que condicionarà la decisió però que, en tot cas, se sent amb força per entomar novament el repte malgrat el desgast de l’últim any.

L’alcaldessa ha admès que els fets de l’1 d’octubre a la nit i tot el que això va desencadenar les setmanes immediatament posteriors l’han afectat a nivell personal, sobretot pensant en la seva família. Però que no se li ha passat pel cap deixar la política, en el que seria un signe de debilitat, segons es desprèn de les seves paraules al programa La Ciutat d’aquest matí.

Tinc més motius que mai, si l’assumpte personal es recondueix, per seguir lluitar per una Calella forta en el marc d’una Catalunya molt forta (…) Hi ha hagut moments que ho he passat molt malament aquest any, era una barreja entre tristesa i por, perquè tampoc saps com són aquests que arrenquen coses, els pots tenir molt a prop però no saps quina cara tenen. Ells entren en una espiral de provocació, i per molta serenor que t’autoimposes, m’ha agafat una mica de baixada sobretot per la família, no per mi.

Ha donat per probable la fórmula de Junts per Calella com la plataforma dins la qual el PDeCAT concorrerà a les municipals.

A tot això, Candini ha donat alguns detalls sobre les dues querelles que diu s’han presentat contra ella, de les quals encara no n’ha rebut notificació oficial. Ha confirmat que se l’acusaria d’un delicte d’odi.

Una formo part com el conjunt dels alcaldes i l’altre en tinc constància a través d’un teletip que va sortir de la llavors fiscal en cap de la Fiscalia de Barcelona, Ana Maria Magaldi, per delicte d’odi. Se’m considera com una de les persones que vaig promoure l’expulsió de la policia espanyola, Calella comença el que passaria després al conjunt del país. El meu advocat, Jordi Pina, el mateix que té el Jordi Sànchez, el que em diu és paciència i a esperar.

L’alcaldessa ha assegurat que el relat que recullen les interlocutòries en què es basa la causa del procés, i en allò que es refereix a Calella, tot és absolutament fals. Ha dit que no es penedeix de res del que va fer abans i després de l’1 d’octubre, i s’ha reafirmat en la frase “no volem que els hotels esdevinguin casernes” sobre la presència dels efectius de la policia espanyola a la ciutat.

En relació a la diagnosi feta pel sector turístic sobre l’ocupació hotelera a l’estiu, Candini ha negat la major: assegura que la situació política catalana no hi ha influït negativament i ha posat d’exemple el balanç de temporada que es pot fer en altres destinacions de l’Estat.

Per aquesta regla de tres, llavors també seria l’explicació del que ha passat a Andalusia, ses Illes o el País Valencià. Això no és cert. El percentatge que tenim de turisme de proximitat, referint-nos a l’espanyol, és molt bo. No és ben bé cert.

Confia que Salut presenti abans de finals d’any el Pla d’Inversions de l’Hospital de Calella, tal i com s’hi va comprometre la consellera Alba Vergés. El document establirà i quantificarà les actuacions que són necessàries per posar al dia i corregir el dèficit que arrossega l’equipament sanitari de l’Alt Maresme. Al marge d’això, Candini ha donat a conèixer una injecció econòmica d’aproximadament 1,5 milions d’euros en els darrers mesos per eixugar el deute del consorci.

Som respectuosos amb el temps que se’ns va demanar però que ningú s’oblidi que no necessitem. Des que vam iniciar les converses, des de la conselleria s’ha fet una injecció econòmica de l’entorn de l’1,5 milions d’euros a l’Hospital.

L’alcaldessa de Calella ha fet una valoració altament positiva de la fira i del monogràfic sobre el vi, i de totes les activitats de la Festa Major de la Minerva. Ha justificat els estrictes controls d’accés a Barraques per motius de seguretat. “El nivell 4 [d’alerta antiterrorista] ha vingut per quedar-se”, ha conclòs.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *