Neix la primera entitat LGTBIQ de Calella

El col·lectiu LGTBIQ de Calella s’ha unit en una entitat que es presentarà públicament aquest divendres 19 de febrer a la Plaça de l’Església (17h). El seu objectiu és tenir una major visibilitat a la ciutat, reivindicar els drets de les persones que integren el col·lectiu i ser un espai de trobada i suport mutu. Araceli Santarén n’és la presidenta.

Calella LGTBIQ ha començat a moure’s per les xarxes socials, preparant la presentació que faran aquest divendres. S’acaba de constituir com a entitat per aplegar les persones del col·lectiu, impulsades per la regidoria d’Igualtat i Drets Civils. Ho ha explicat la seva presidenta, Araceli Santarén.

Quan es va crear la regidoria de Drets Civils, des de l’Ajuntament van contactar amb persones del col·lectiu i vam fer unes primeres trobades per conèixer-nos, i d’aquí neix la idea (…) Donar visibilitat al col·lectiu i ajudar-nos, també en el cas que es pateixi alguna situació de discriminació.

Per aquest divendres, i coincidint amb el Dia Internacional contra l’homofòbia a l’esport, Calella LGTBIQ convoca una trobada a la Plaça de l’Església per donar-se a conèixer.

Es llegirà un manifest a la plaça de l’Església i serà la primera trobada real que servirà per refermar que som un col·lectiu més gran del que ens pensem. I en paral·lel, es faran les dues entrevistes a través de l’IG Calella LGBTIQ. Convidem a tothom a participar i seguir-nos per xarxes.

Les entrevistes es faran a dues esportistes de Calella: Nausica Musach del CB Calella i la jugadora de l’equip de Volei de l’Escola Pia, Clàudia Teixidó.

Cicle de cinema per donar visibilitat al col·lectiu LGTBIQ

Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional contra l’homofòbia a l’esport, aquest divendres a la Sala Mozart es projectarà el documental Fuera de juego. A partir dels testimonis de representants de clubs i associacions, futbolistes i periodistes, el documental dirigit per Richart Zubelzu es pregunta si hi ha discriminació en el món del futbol.

El documental obrirà la programació del Cicle de Cinema LGTBIQ que impulsa l’Ajuntament de Calella amb la col·laboració del Calella Film Festival per donar visibilitat al col·lectiu i reflexionar sobre les situacions de discriminació que encara pateix. Les projeccions s’han programat perquè coincideixin amb diferents efemèrides internacionals.

Així, el 30 de març, Dia Internacional per a la visibilitat trans, es passarà la pel·lícula Una mujer fantástica. Una producció xilena sobre els prejudicis que viu una dona transexual després de la mort de la seva parella. Va ser la guanyadora en la categoria de millor pel·lícula iberoamericana a la 32 edició dels Premis Goya.

El divendres 30 d’abril es commemora el Dia Internacional de la visibilitat lèsbica. I per apropar la realitat del col·lectiu, s’ha escollit la pel·lícula Un amor de verano perquè es projecti dins del cicle cinematogràfic. És un drama romàntic que explica la història d’amor que viuen les dues protagonistes, Carole i Delphine.

Mi nombre es Harvey Milk, dirigida per Gus Van Sant, gira a l’entorn de la vida del primer polític obertament homosexual dels Estats Units que va morir assassinat un any després d’haver estat escollit per ocupar un càrrec públic. El film el protagonitza Sean Penn, que va guanyar un Òscar per la seva interpretació. La pel·lícula es passarà a la Sala Mozart coincidint amb la commemoració del Dia Internacional contra l’homofòbia, la transfòbia i la bifòbia, el 17 de maig.

I per tancar el cicle, una deliciosa pel·lícula sobre el despertar de la sexualitat i el primer amor. Luca Guadagnino va rebre una allau d’elogis per la seva direcció de Call me by your name, també els actors que donen vida a Elio i Oliver. El 27 de juny es podrà veure coincidint amb el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, el 27 de juny.

Les entrades per veure les cinc pel·lícules del cicle de cinema LGTBI estaran a la venda a taquilla. La tarifa general és de 4.50 euros, però hi haurà preus especials per als titulars del carnet jove i per a les persones jubilades. També hi haurà un abonament per a tot el cicle que costarà 18 euros.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *