L’estand solidari contra el càncer infantil recapta 5.016 euros durant els quatre dies de fira

@montsecandini

Les famílies que impulsen els quatre projectes solidaris per lluitar contra la malaltia que s’han presentat a la fira agraeixen la col·laboració dels calellencs i calellenques, i de tots els visitants que s’han apropat a l’estand i han fet la seva donació. Nieves Tejeda ha fet pública a Ràdio Calella TV la xifra final de la recaptació de la venda de les polseres Candela, la xocolata Utopia, les estrelles Shurikan i les joies del Dona’m ales. Són en total 5.016 euros.

Tejeda ha recordat quins són els diferents projectes d’investigació i recerca sobre el càncer infantil a què es destinaran els diners.

Són per a quatre projectes diferents: polseres Candela que aniran per al laboratori de recerca sobre el càncer infantil de l’Hospital Sant Joan de Déu, Utopia per a la construcció del Pediatric Cancer Center; i Shurikan i Dona’m ales que aniran a la línia de recerca sobre l’osteosarcoma. És un tumor que no s’investiga des dels anys 80 tot i que un 25-30% dels nens es continuen morint. S’obrirà properament a l’Sloan Kettering Cancer Center de Nova York amb una col·laboració amb Sant Joan de Déu.

En el torn d’agraïments, Tejeda també ha parlat de la feina dels voluntaris i voluntàries que s’encarreguen d’elaborar els articles que es venen i d’aquells que han estat durant els quatre dies, al peu del canó, a l’estand. De la seva participació a la Fira de Calella i l’Alt Maresme n’extreu i en guarda un bon record del contacte que han mantingut amb persones que viuen més o menys de prop la malaltia.

Em quedo amb les vivències: el grup de voluntaris que hem tingut fent-nos suport, amb la parada plena de gent que venia i plena a dins, nens fent candeles… Em quedo amb aquesta vivència i la col·laboració de la gent de Calella, com sempre, insuperable.

El compromís del vicepresident Aragonès amb les famílies amb nens amb càncer

En la visita que va fer ahir dilluns a la Fira de Calella i l’Alt Maresme, amb motiu del pas de l’entorxa dels Special Olympics, Pere Aragonès es va aturar al seu estand. Ho van aprofitar les famílies per exposar-li l’abandó que pateix la seva causa en totes les edicions de la Marató de TV3 que es dediquen al càncer. L’infantil, en ser considerada una malaltia rara, en queda al marge.

Una situació que Tejeda va plantejar al vicepresident del Govern, qui es va comprometre a convocar-les per reunir-se amb el màxim responsable d’investigació del departament de Salut.

La Mataró del 2006 i del 2012 no va destinar ni un euro al càncer infantil tot i que van aparèixer imatges de nens i nenes, que era quan es recaptaven més diners. Es va comprometre a organitzar una reunió entre les famílies i el responsable de recerca i innovació de Salut per canviar-ho, que hi hagués un compromís. I jo me’l crec.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista a Nieves Tejeda.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *