La Confederació del Tercer Sector premia el nou model organitzatiu que ha implementat la Fundació el Maresme

La Fundació el Maresme que treballa per la inclusió social i la millora de la qualitat de vida de persones amb discapacitat intel·lectual ha rebut un dels premis que concedeix la Confederació del Tercer Sector. En concret, pel nou model organitzatiu que va implementar el passat mes de juliol i que es basa en el model de governança democràtica. Amb ell, aposta pels processos de decisió compartits i no en funció d’una estructura jerarquitzada. L’entitat assegura que el reconeixement els anima mantenir-se ferms en aquesta aposta, que neix del treball fet per establir el Marc Estratègic 2022. La Fundació el Maresme té la seu a Mataró però treballa amb i per a persones i empreses de tota la comarca.

Lourdes Sellarès, treballadora social de la Fundació el Maresme i membre de l’equip impulsor del nou model organitzatiu, ha explicat què significa el pas cap a una governança democràtica.

El que fins ara tenia més importància, que eren les persones que tenien els poders de decisió; ha canviat. Ara, les decisions no es prenen individualment a nivell d’equip.

En declaracions a Ràdio Calella TV, Sellarès ha reconegut que el canvi organitzatiu comporta certa complexitat però que aquests moments se superen gràcies a la il·lusió i les ganes de tot l’equip.

La gent està motivada i té ganes. Sentim que és un bon model i hi apostem, encara que té les seves dificultats a nivell pràctic i que ens obliga a aprendre. Hi ha moments de confusió i dubtes, però estem engrescats perquè hi apostem.

L’acte de lliurament dels Premis La Confederació 2020 van tenir lloc dimarts, en format virtual, i va comptar amb la participació del vicepresident en funcions de president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.