La confirmació de l’esborrany és la principal novetat de la campanya de la renda

que-es-el-sistema-renta-web

Ja està en marxa la campanya de la declaració de la renda del 2016. Per als contribuents que la presenten via telemàtica va començar el passat 5 d’abril i per als que ho fan presencialment s’han d’esperar fins l’11 de maig. La campanya es clourà el 30 de juny.

Enguany la novetat més destacada és que ha desaparegut el programa PADRE, que servia d’ajuda als contribuents per confeccionar la seva declaració. De fet, ja l’any passat es va deixar d’aplicar als contribuents en general i només estava disponible per als autònoms.

Per segon any consecutiu, els contribuents disposen del «Renta web», que és una barreja del programa PADRE i de l’esborrany que l’Agència Tributària enviava als domicilis dels contribuents. Segons l’assessor fiscal de Tarinas Grup, Jordi Valls, abans l’esborrany era molt més àgil i senzill: “La novetat és bàsicament en la confirmació de l’esborrany, ara és amb el renta web, canvien les coses més a nivell tècnic, però no hi ha gaire novetats que afectin la gent. Encara hem fet poques declaracions, entrem de ple ara al mes de maig. Sí que he entrat una mica per veure com va, crec que l’esborrany era més àgil i ara el renta web és més feixuc, has d’anar a buscar més les coses. Per a mi és més complicat”.

Jordi Valls ha parlat d’alguns dels dubtes més freqüents dels ciutadans a l’hora de fer la declaració de la renda. Un error molt comú és el de no incloure els ingressos que es reben per part de l’administració com ara els del subsidi d’atur. Segons Valls, l’INEM també és un pagador i per tant s’ha d’incloure. Això fa que si la persona ha treballat i ha estat a l’atur al llarg de l’any fiscal, ha tingut dos pagadors i el límit de rendiments que obliga a fer la declaració baixa fins als 12.000 euros: “Hem de tenir en compte que si hem cobrat de l’INEM, aquest és un pagador i a vegades la gent no ho compta, i si tens dos pagadors el límit que obliga amb els rendiments és de 12.000, això ens porta de bòlit. També en algunes deduccions que hi ha dubtes”.

La campanya de la renda s’acaba el 30 de juny. Si el resultat surt a pagar i es fa domiciliació bancària, el contribuent té fins el 26 de juny per fer la presentació.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat