La Cooperativa l’Amistat de Calella acull avui dijous una xerrada sobre les energies renovables

plaques solars 2

La Cooperativa l’Amistat acull avui dijous una xerrada sobre les energies renovables. L’organitza el col·lectiu Solar Maresme i l’objectiu principal és donar a conèixer als assistents les possibilitats i facilitats que tenim a Catalunya per instal·lar i gaudir de l’energia solar, i de retruc, portar la factura mensual del consum a mínims.

Quim Gil, coordinador del col·lectiu Solar Maresme, ha explicat que en l’actual context d’emergència climàtica el canvi a les energies renovables resulta especialment necessari.

Que el tema de l’energia solar el tenim tots a l’abast i que ja no hi han les problemàtiques que teníem fa 2 i 3 anys; Europa ens estava dient com és que no aprofiteu el sol ja que en teniu tant ? Ja que estem en emergència climàtica, segons va decretar la Generalitat, és el moment de què la gent sàpiga que això és molt fàcil, que l’energia pot arribar a cost 0 i que es pot fer molta cosa amb el tema de l’energia solar.

L’energia renovable prové de fonts naturals pràcticament inesgotables i, a més, tenen la capacitat de regenerar-se més ràpid que la velocitat amb què es consumeixen. Quim Gil ha explicat que, en comparació amb el que es demanava fa uns anys, els preus per instal·lar renovables a casa han baixat molt.

Van treure totes les traves que hi havien fa anys quan s’havia de pagar un impost al sol. Això s’ha acabat, Europa ha dit això s’ha acabat. Demanar diners per agafar l’energia del sol ? Quan em vaig fer la casa fa 30 anys, vaig demanar a un instal·lador de la zona i em vaig esgarrifar. No ho vaig voler posar. En aquest moment és com el 10% d’aquell temps. Si en aquell temps m’haguessin demanat 30.000€ ara en son 3.000. Aquesta és la diferència, per això és tant fàcil.

La xerrada és oberta a tothom i començarà a les 20h. El ponent serà l’enginyer holandès Sjoerd Gaastra, que fa més de 40 anys que viu a Girona.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat