La Corporació de Salut del Maresme i la Selva tanca el 2022 amb una quarantena de projectes de recerca actius

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha tancat el 2022 amb una quarantena de projectes de recerca en actiu. Poder comptar amb tots els nivells assistencials integrats en una mateixa organització sanitària, segons el consorci, representa una oportunitat per la recerca i la innovació.

En el camp dels projectes innovadors, BC Sentinel ha rebut diferents distincions, entre elles el tercer premi CSC Impulsa 2022 del Consorci de Salut i Social de Catalunya. L’aplicació permet integrar i intercanviar dades entre professionals i usuaris en temps real, de manera que els sanitaris tenen més informació.

El 2022 també va suposar un canvi en el CAP de Calella, amb la implementació d’un canvi en el model organitzatiu amb la finalitat de millorar el seguiment i control de les malalties cròniques.

A més, la inversió va pujar i s’ha adquirit nou material: un nou làser d’alta potència, un laparoscopi per a una cirurgia menys incisiva i un telecomandament per estudis contrastats dinàmics que emet menys radiació als pacients.

Tot plegat en un any en què es va recuperar part de l’activitat assistencial en els hospitals després de la pandèmia i ha evitat augmentar les llistes d’espera. Sobretot en el camp de la cirurgia, amb un increment de les operacions majors programades, les urgents i cirurgia major ambulatòria, però no de cirurgia menor.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *