Les farmàcies celebren que la Generalitat ja els pagui al dia

Després de 8 anys acumulant endarreriments en el pagament de la factura farmacèutica, el Govern català ha anunciat que s’ha posat al dia i que la liquida dins el termini corresponent. El dia 5 de cada mes. Així ho han confirmat també des de la Farmàcia Noguera, un dels establiments de Calella que l’any 2013 va sumar-se a la baixada de persianes en protesta pels retards en el pagament i que van arribar a ser de més de 4 mesos. Els farmacèutics han estat denunciant que han hagut d’avançar la compra de medicaments de la seva pròpia butxaca.

Bernat Noguera, de la Farmàcia Noguera de Calella, ha admès que aquesta situació ha fet que molts establiments pengessin d’un fil i, alguns, fins i tot, hagin hagut de tancar definitivament.

Va arribar la notícia fa uns dies i ara els terminis de pagament seran els que es van acordar (…) Endarreriments n’hi ha hagut en diferents etapes al 99% de les farmàcies de Catalunya (…) Per alguns establiments la Seguretat Social representa la seva principal font d’ingressos i tinc constància, sobretot en farmàcies de barri de Barcelona o Hospitalet, que han hagut de tancar.

Noguera ha assegurat que el sector farmacèutic ha suportat el retard en els pagaments pels medicaments inclosos a la Seguretat Social evitant, en tot moment, que l’usuari en patís els efectes.

Aquí, com en totes les farmàcies, ens ha afectat. Hi ha gent que pregunta, clients habituals de fa anys, que pregunten si se’ns paga a termini… però, esclar, que a ells els afecti directament, gens. A la farmàcia venen a buscar els medicaments i jo no els ho puc negar.

En els últims anys, els farmacèutics catalans s’han mobilitzat diverses vegades per denunciar la situació.

A continuació podeu recuperar íntegrament l’entrevista al farmacèutic calellenc Bernat Noguera. 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *