La Corporació exporta el projecte per millorar el diagnòstic i tractament de l’asma pediàtrica

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva i l’Institut Català de la Salut (ICS) van iniciar l’any 2017 un projecte sobre asma pediàtrica amb l’objectiu de millorar l’atenció i promoure que els pacients de l’Alt Maresme i la Selva Marítima fossin diagnosticats, tractats i controlats sota els mateixos paràmetres. Ara, els professionals l’han exportat a municipis de la Selva Interior i el Gironès que tenen l’Hospital de Santa Caterina com a centre de referència, on s’ha celebrat la II Jornada d’Iniciació en l’Educació del Pacient Asmàtic Pediàtric.

L’asma és la malaltia crònica més prevalent en l’edat pediàtrica i, per les complicacions clíniques que provoca, és també una de les que més impacta en els serveis d’atenció primària i d’urgència. Els professionals assenyalen que fer-ne un bon control i seguir correctament els tractaments farmacològics són dos elements claus perquè els infants tinguin una bona qualitat de vida. El projecte de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva incideix justament en això: conscienciar els pacients i les seves famílies i donar-los una informació precisa sobre aspectes com les tècniques d’inhalació.

La Comissió Mixta d’Educació del Pacient Asmàtic Pediàtric creada al fil de la posada en marxa d’aquesta iniciativa, i que compta amb professionals de la Corporació i de l’ICS, va dissenyar diversos materials per utilitzar durant les consultes. Entre d’altres, es van produir nou càpsules de vídeos d’entre 2 i 3 minuts de durada, en català i castellà, que tracten diferents aspectes de l’asma.

Ahir va tenir lloc la II Jornada d’Iniciació en l’Educació del Pacient Asmàtic Pediàtric i la seva Família, a l’Hospital de Santa Caterina de Salt, amb l’objectiu de capacitar els professionals en l’educació d’aquestes persones. Aquesta formació ha estat especialment dirigida a un grup de professionals de l’ICS i de l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS), que tenen com a referència aquest centre sanitari i que treballen a municipis de la Selva Interior i part del Gironès. El projecte s’anirà exportant a la resta de la Regió Sanitària Girona.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *