Candini es manifesta a Amposta en defensa del Delta de l’Ebre

L’alcaldessa de Calella va assistir a la manifestació d’ahir diumenge a Amposta contra el Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre que ha aprovat el govern espanyol, ja en funcions. Candini hi va anar en representació institucional de l’Ajuntament de Calella, que aprovarà al proper ple una moció contra aquest pla.

Candini era una de les 50.000 persones d’arreu de Catalunya que es van manifestar en defensa del Delta de l’Ebre, la seva vida i la seva gent.

CarKpKfWAAAq37k.jpg:largeLa posada en marxa d’aquest pla faria minvar a nivells mínims el cabal del riu Ebre a la seva part final, i això implicaria la salinització del Delta, la desaparició del conreu d’arròs, musclos i ostrons, l’acceleració de la regressió territorial per falta de nous sediments, i d’aquí poc, la desaparició total del Delta.

Les plataformes en defensa de l’Ebre, el Parlament de Catalunya i estaments  europarlamentaris recorden que l’any 2012 el Tribunal Europeu de Justícia ja es va pronunciar en contra del Pla Hidrològic Nacional per no complir la directiva europea de l’aigua, i lluiten perquè sigui també així aquest 2016.

Un dels ens que donen suport a la lluita ebrenca és l’Ajuntament de Calella, i al proper ple l’equip de govern hi presenta una moció de rebuig al Pla de la Conca de l’Ebre. Ho ha explicat el regidor de Medi Ambient, Marc Buch: “CDC i PSC presentarem una moció conjunta al proper ple ordinari per mostrar el nostre desacord amb aquest pla hidrològic, rebutjar-lo, i demanar que es tiri enrere“.

Buch ha definit aquesta situació com la «guerra de l’aigua», i espera que s’imposi de nou el seny i la força de la gent del territori.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *