La ràpida intervenció d’un treballador d’una empresa salva la vida d’un calellenc de 63 anys

Lloc dels fets (Foto: Google Street View)

Els fets van passat el passat dilluns. Als volts de les tres de la tarda, un home va patir una aturada cardiorespiratòria al carrer Sant Galderic, número 2, al Polígon Industrial de Sant Pol. Jordi Arenas, un treballador de l’empresa Sandsock S.L., va ser el primer en atendre a l’home de 63 anys i veí de Calella que estava fent feines de manyac al mur exterior de l’empresa.

Arenas, que té la titulació oficial de DEA, va trobar l’home inconscient i sense pols. Com que no tenia desfibril•lador, va començar a fer-li el massatge cardíac mentre parlava amb un metge per telèfon. Arenas va aconseguir reanimar a l’home, fins que van arribar els agents de la Policia Local.

La ràpida intervenció de Jordi Arenas i el Desfibril•lador Extern Automatizat que duia la Policia Local van aconseguir mantenir amb vida al veí de Calella, que va ser traslladar ràpidament a l’Hospital de Can Ruti, on es troba ingressat amb pronòstic reservat i estable.

La primera causa mortal al món per malaltia coronària és l’aturada cardíaca sobtada. A Catalunya, cada dia es produeixen 10 aturades cardíaques i bona part de la població desconeix com actuar davant d’aquests casos. Més del 70% de les aturades cardíaques es deuen a una arítmia maligna anomenada fibril•lació ventricular, una anomalia tractable mitjançant una descàrrega elèctrica, sempre i quan la persona estigui adequadament formada per utilitzar els desfibril•ladors externs automàtics.

Potser t'interessa

1 Resposta

 1. josep arenas ha dit:

  DIsculpar pero la noticia no es correcta
  LA persona que le salvo la vida fue Jordi Arenas quien le mantuvo durante los 6 minutos previos a la llegada de la policia local
  El fue quien reanimo a esta persona ya que tiene cursos de primeros auxilios en estos casos
  Seria importante destacar este hecho
  Gracias

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *