La Creu de Lampedusa arriba aquest dijous a Calella

La creu de Lampedusa, símbol del drama i del dolor dels refugiats, arribarà demà dijous a Calella després d’haver recorregut diferents poblacions catalanes. L’objectiu és conscienciar la ciutadania sobre la situació que viuen els refugiats. A les vuit del vespre de demà dijous es farà l’acollida institucional i després la creu estarà exposada fins diumenge a l’església de Santa Maria i Sant Nicolau.

Serà diumenge quan la creu de Lampedusa farà un recorregut per diferents carrers. Sortirà de l’església, passarà pels carrers Romaní i Jovara i des de la plaça de Sant Elm arribarà fins a la platja en la marxa solidària amb els refugiats «Camí de plors i d’esperança». A la platja es realitzarà l’acte principal,que comptarà amb el testimoni de diversos immigrants que han hagut de patir condicions extremes. El responsable de la parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau de Calella, mossèn Cinto Busquet, ha explicat durant una entrevista a l’Info Migdia que les causes profundes del drama dels refugiats vénen de lluny i Occident té molta responsabilitat en aquesta qüestió.

El simbolisme de la creu de Lampedusa arrenca el 2013 quan el papa Francesc va realitzar el seu primer viatge oficial a aquesta illa on arriben milers d’immigrants indocumentats fugint de guerres i conflictes als seus països d’origen. A rel del viatge, un fuster de l’illa, Franco Tuccio, va construir una creu amb les restes de fusta de les embarcacions d’immigrants que havien arribat a l’illa siciliana. Una creu que ha pelegrinat per nombroses ciutats d’Itàlia i va arribar a Catalunya ara fa dos mesos.

Mossèn Cinto Busquet ha recordat la feina que fa l’Església arreu del món, a nivell local a través de les diferents xarxes de Càritas Internacional. Precisament, durant tota aquesta setmana es faran col·lectes especials destinades a aquesta causa.

Dilluns dia 15 la creu de Lampedusa estarà exposada a les instal·lacions de l’Escola Pia i dimarts a l’Hospital Sant Jaume.

La creu de Lampedusa marxarà de Calella dijous de la setmana que ve després d’una eucaristia de cloenda presidida pel Bisbe de Girona, Francesc Pardo.

Aquí pots escoltar l’entrevista íntegra amb mossèn Cinto Busquet.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *