La crisi del coronavirus agreuja les dificultats de les autoescoles per portar els alumnes a examen

La divisió de la comarca en dues regions sanitàries, amb la frontera al límit entre Arenys i Canet, impedeix als alumnes de les autoescoles de Calella desplaçar-se a Mataró per fer els examens teòrics i pràctics, que és la seu de la DGT que els correspon. És per això que molts dels centres han optat per posposar unes setmanes la seva reobertura, fins que no puguin treballar a ple rendiment i reactivar la sortida dels alumnes que cada dia que passa fan més llarga una llista d’espera que es va començar a saturar per la crisi dels examinadors.

Tant per les classes pràctiques com per fer els exàmens, el límit fronterer que hi ha entre Canet de Mar i Arenys de Mar impedeix als alumnes de les autoescoles de Calella poder arribar a Mataró. Així ho ha explicat el propietari de la Via Lliure, Jaume Torrent, en declaracions al programa La Ciutat.

Hem entrat a fase 2 però Mataró encara està a la fase 1. Nosaltres no podem anar-hi, només podem circular fins a Canet de Mar.

La mobilitat entre diferents regions sanitàries no es preveu fins la fase 3 del pla de desescalada. Calella hi entraria el 15 de juny, si l’evolució continua sent positiva; però la part sud de la comarca tardarà una setmana més.

Al marge del calendari, la crisi del coronavirus també marcarà un abans i un després pel que fa a les classes teòriques i pràctiques, i els corresponents exàmens. El propietari de la Via Lliure ha comentat que la voluntat de la DGT és que es vagin recuperant les sessions presencials de formació, que fins ara s’han fet en línia, però amb limitacions d’aforament i mantenint les distàncies. Als exàmens passarà el mateix.

L’aula dels exàmens teòrics té capacitat per a 55 alumnes per convocatòria. Ara es veurà reduïda a la meitat, a 25 persones.

Torrent alerta que aquests nous protocols de prevenció del coronavirus no farà més que augmentar les llistes d’espera que van començar a fer-se eternes per la crisi d’examinadors. Abans de la pandèmia, només es convocava cada 10 dies per a un màxim de 13 alumnes –dos menys dels permesos anteriorment– i podien ser dos aspirants dins d’un mateix cotxe per tal d’agilitzar el procés. Això també canvia fins ara. A l’interior només hi podrà anar l’aspirant, el professor d’autoescola i l’examinador; que hauran de portar protectors.

S’ha parlat de moltes coses, de protectors de metacril·lat… Però s’ha de ser més pragmàtic. És obligatori que tant professor com alumni portin mascareta FFP2, l’alumne ha de portar guants i entre canvi d’alumnes s’ha de fer una desinfecció dels principals comandaments, i deixar que s’airegi el cotxe.

Per tot plegat, Torrent calcula que els seus alumnes no podran examinar-se a Mataró fins a finals de juny.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *