La crisi policial a Calella s’enquista, mentre segueixen augmentant els agents de baixa

Es mantenen les posicions allunyades en la crisi que enfronta la plantilla de la Policia Local i el Govern per l’actualització dels sous dels agents que recull l’informe de valoració de llocs de treball del personal municipal. Ahir van reunir-se però per abordar la negociació del conveni col·lectiu –un assumpte col·lateral– i la cita no va servir per desencallar el conflicte, que és el que s’havia demanat des de l’oposició. Els representants dels treballadors manifesten que mantindran la decisió de negar-se a fer hores extres “fins al final”, mentre que l’executiu local reitera que legalment no és possible fer efectiva la revisió laboral. Mentrestant, l’allau de baixes entre els policies no cessa. Si a principis de setmana se’n comptabilitzaven una quinzena, ara ja en són 20. Més de la meitat dels destinats a realitzar tasques de vigilància al carrer.

Ni representants dels treballadors ni del Govern van posar damunt la taula, ahir en la reunió del conveni, el conflicte per l’actualització del sou dels agents de la Policia Local. La crisi oberta s’enquista i sembla que aquest cap de setmana, com l’anterior, el cos tindrà moltes dificultats per organitzar patrulles de carrer, havent de recórrer al suport dels Mossos d’Esquadra.

Segons ha pogut saber Ràdio Calella TV, ara mateix hi ha una vintena d’agents de la prefactura de baixa. S’estan cobrint serveis mínims amb personal interí i el torn de nit està tancat.

Des de la representació sindical s’assegura que mantindran la decisió de no fer hores extres “fins al final” i s’acordi una solució, que ara només contemplen que sigui l’aplicació de la revisió de llocs de treball. Denuncien que la negativa del Govern és una “decisió política” i posen d’exemple els casos de poblacions veïnes, com Malgrat de Mar, on sí s’ha implementat l’actualització de sous. En els últims dies han tingut contactes amb els partits de l’oposició per explicar-los de primera mà quines són les reivindicacions. A més, tenen previst convocar una assemblea general de treballadors de l’Ajuntament de Calella –a tota la plantilla municipal– entenent que és una problemàtica que també els afecta.

Tampoc el Govern Municipal mou fitxa. Es reitera en què la Llei estatal de pressupostos del 2021 impedeix efectuar augments generalitzats de sou ni tampoc aquells que suposin un increment superior al 0,9% de la partida. L’executiu se cenyeix a aquesta interpretació de la norma –segons asseguren– amb l’aval dels tècnics municipals. En aquest sentit, afirmen amb rotunditat que “no faran res” que els pugui suposar algun perjudici legal.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *