El Festimatge rep 894 treballs per al Trofeu Torretes de Curtmetratges

El jurat del Trofeu Torretes de Curtmetratges (Marc Grèvol, Amor Dibo i Marc Fàbregas), reunit dissabte al local de Foto-Film Calella

Aquest dissabte s’ha reunit el jurat qualificador del Trofeu Torretes de Curmetratges, que s’entregarà en el marc de la gala de cloenda del Festimatge. És un certamen que convoca Foto-Film Calella i que sempre obté molt bona resposta a nivell internacional. Els treballs premiats i una selecció dels millors puntuats es projectaran en diferents espais de la ciutat durant les tres setmanes en què es celebrarà el festival de la imatge, del 6 al 28 d’abril. S’està buscant una alternativa a la Sala Mozart, que està en obres, i on els últims anys s’hi feia la gala final i la matinal dedicada als creadors locals.

Pere Mas, responsable de cinema del Festimatge, ha confirmat que s’han rebut un total 894 treballs entre totes les diferents categories del Trofeu Torretes: argument/ficció (510 professionals i 93 amateurs), animació/experimental (79 professionals i 20 amateurs) i reportatge/documental (129 professionals i 63 amateurs). N’hi ha de procedents de quatre continents, i molts de països d’Europa.

Es manté la participació al certamen realitzadors que s’estan formant a les principals escoles de cinema de Catalunya i d’Espanya, o que acaben de finalitzar els estudis. Mas ha afirmat que la qualitat dels treballs és molt alta i que sovint resulta difícil fixar la línia que separa els amateurs dels professionals.

N’hi ha alguna que ens posen com a amateurs però semblen professionals. No es distingeix.

El responsable de la secció de cinema del Festimatge ha fet notar la prevalença de la temàtica social en els curtmetratges d’argument. Enguany amb una presència destacada d’històries que aborden la xacra de la violència masclista.

La violència de gènere i els problemes de parella apareixen com a argument de molts treballs, tots ells ben fet. Es parla dels problemes que hi ha en l’actualitat i estan força ben resolts.

El Festimatge també entrega premis especials al millor curt en català i el Premi Ciutat de Calella per a creadors locals. Després d’una edició buida de propostes, aquest any 2019 s’han presentat quatre treballs: dos de Pol Mansachs, Dream i Knives, Mugling d’Iu Juhé, i Sagittaria, a càrrec d’un grup d’autors.

Durant les gairebé tres setmanes de festival s’anirà projectant una selecció dels treballs en diferents espais de la ciutat, encara per concretar. I és que l’organització valora quines alternatives hi ha a Calella que supleixin les prestacions de la Sala Mozart, ara en obres.

Aquest any tenim el problema que no es pot fer a la Sala Mozart i hem demanat traslladar-ho al Museu del Turisme o al primer pis de la Sala Mozart, són les dues opcions que tenim.

La matinal dedicada als autors calellencs i la gala de cloenda es traslladaran al Teatre Orfeó. En les pròximes setmanes es coneixerà el programa al detall del Festimatge 2019, que inclou també el Trofeu Torretes de fotografia i el de Cinema 9,5.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista amb Pere Mas:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *