La CUP demana que l’Ajuntament faci de mediador en el cas de l’hotel ocupat

Reclamen que aquest sigui el paper de l’administració municipal, en comptes de posar els seus serveis jurídics al servei de només una de les parts, com va anunciar ahir l’alcaldessa Montserrat Candini.

Adil Marouan, membre de l’Assemblea Local de la CUP, ha comentat el comunicat on afirmen que els serveis jurídics municipals són pagats amb diners públics i no poden ser utilitzats per garantir els interessos especulatius i empresarials, diuen.

El comunicat de la CUP es pregunta perquè no s’utilitzen els serveis jurídics municipals per investigar, per exemple, casos de corrupció al Consorci de Salut del Maresme i la Selva, o si es van utilitzar aquests serveis per avisar als hotelers associats a l’ATC de que hi havia inspeccions de Treball i Hisenda. En el cas concret del Centre Social La Bruna, la CUP és contundent i demana al Govern municipal un paper d’intermediari i no pas que afavoreixi a la propietat. Adil Marouan: “Si realment hi ha aquest conflicte l’Ajuntament ha de fer un paper mediador i asseure a les dues parts. No pot ser que simplement es posi al costat d’una de les parts i fins i tot li ofereixi els seus serveis jurídics. Això no ho entenem. Si realment hi ha un conflicte entre un jovent i un propietari, com a mínim el paper que li toca és la mediació“.

El comunicat porta per nom «ni viure ni deixar viure. Pre dreta -i- llei», i en ell la CUP es mostra contenta de que un grup de joves hagi engegat un nou local social autogestionat, amb feminisme, dansa, lectura, tallers i xerrades. Ho qualifiquen com «una espurna de llum enmig d’un relat depredador que tot ho impregna».

Adil Marouan ha dit que l’ocupació no ha estat la millor solució perquè els joves disposin d’un espai, ja que l’ideal seria que l’Ajuntament hagués cedit algun local als joves, però com que la resposta sempre ha estat negativa per part de l’administració municipal, ara troben «bona idea» que hagin ocupat un hotel abandonat. Marouan: “Ja era hora que hi hagués un espai així. No sabem si la via era ocupar o que els cedissin algun lloc, però en tot cas moltes vegades algunes associacions juvenils que han demanat espais l’Ajuntament molts cops s’hi ha negat. I si han decidit ocupar un hotel que fa 15 anys que està buit ens sembla una bona idea“.

La CUP tanca el comunicat dient que «ja va sent hora que la defensa dels béns col·lectius prevalgui enfront dels interessos especulatius i privats d’una minoria».

Aquí podeu escoltar l’entrevista sencera a Adil Marouan, emesa a l’inici de l’Info Vespre

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *