La CUP demana una moratòria en la concessió de llicències de pisos turístics

Preveient l’impacte de la crisi derivada de la pandèmia en les necessitats habitacionals de la població, la CUP proposa que l’Ajuntament de Calella apliqui una moratòria en la concessió de llicències d’habitatges d’ús turístics. Seria per un any prorrogable. Amb això, la formació cupaire pretén que els propietaris optin per posar els seus pisos al mercat de lloguer residencial o social. I de retruc que, per lògica d’oferta i demanda, s’abaixin els preus.

Ho ha avançat Lourdes Roselló, de l’assemblea local de la CUP, en declaracions a Ràdio Calella TV.

Mentre duri la moratòria incentivarem que els propietaris que vulguin donar sortida als seus habitatges al mercat de lloguer no ho facin per la via de lloguer turístic sinó en la modalitat residencial o social (…) El volum mateix faria baixar també el preu d’aquests pisos que ara són alts i poc assequibles.

La proposta s’ha formalitzat amb una moció que es debatrà a la sessió del Ple Municipal que se celebrarà demà dijous de forma telemàtica. Roselló també ha avançat que des de la CUP plantegen la necessitat d’elaborar un cens complert del parc d’habitatges que hi ha a Calella que serveixi per encaminar les polítiques d’habitatge que s’han d’implementar des de l’Ajuntament.

Habitatges de propietat, de lloguer, segones residències, pisos buits, d’emergència social, pisos turístics que operen sense llicència. La moratòria ens permetria que totes aquestes dades, que entenem són complexes, surtin a la llum i s’estudiïn i es vegi quina incidència tenen en el preu i el volum de pisos disponibles per al lloguer social o residencial.

Calella va deixar d’atorgar llicències de pisos turístics l’any 2018 per permetre desenvolupar una regulació que ordenés una oferta que havia crescut de forma descontrolada. La normativa, força restrictiva, posa l’accent en garantir la convivència veïnal com a element imprescindible per permetre l’activitat dins d’edificis residencials. Segons dades del 2019, a la ciutat hi ha uns 360 pisos que es lloguen durant la temporada turística.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *