Junts per Catalunya assenta el partit a Calella

Josep Puig, a l’esquerra, amb altres membres del comitè executiu de Junts per Catalunya-Calella

Els afiliats i simpatitzants de Junts per Catalunya han escollit la composició del comitè executiu local, un pas que confirma l’establiment del partit a Calella, on té previst presentar candidatura per a les municipals del 2023. Josep Puig, que fins ara havia actuat de portaveu, és el nou coordinador d’una executiva de set persones integrada per Carme Escribano, Vicenç Marré, Mònica Pascual, Jaume Planas, Carme Puig i Josep Grima, com a representant de la JNC.

Amb la constitució de l’executiva local, el partit de Carles Puigdemont formalitza la presència que ja va tenir durant la campanya per les eleccions al Parlament de Catalunya del passat mes de febrer. Josep Puig ha dit que fan el pas empesos pels resultats que van tenir a Calella. Junts per Catalunya va ser la primera força amb el 26,27% dels vots, dos punts per sobre d’Esquerra.

Allò que fèiem de forma espontània i amb contactes amb uns i altres, ara ho farem dins l’estructura de Junts, coordinats amb la comarca i amb el partit a nivell nacional. Anirem aplicant, poc a poc, en tots els àmbits on treballem, el programa de Junts i entrant a la vida política municipal.

El comitè executiu està integrat per set persones, la majoria d’elles sense experiència en la política local, que a banda de consolidar el projecte a Calella en coordinació amb l’organització comarcal i nacional també haurà de perfilar la candidatura per a les municipals del 2023. Puig reitera que s’hi posaran passat l’estiu.

Treballarem en tots en l’àmbit, també en el municipal, que és important però queda lluny (…) A partir de l’hivern, hi treballarem a fons. Tot i que és un projecte per al 2023.

Una cinquantena de simpatitzants i més d’una vintena d’afiliats donen musculatura al projecte de Junts per Catalunya-Calella, que hores d’ara no té previst obrir seu oberta a la ciutadania. Reiteren tenir els braços oberts a tothom que sigui “radicalment demòcrata, que defensi la justícia social i la República Catalana”. Puig adverteix que fora del camí cap a la república, Catalunya se’n va enorris.

Tot és important, però si no volem la República el país se’n va a fer punyetes, i a mig termini. El bàsic és sumar i sumar gent disposada a fer el pas endavant quan toqui.

El partit del president Carles Puigdemont a l’exili no renuncia a la via unilateral per assolir la independència si bé tampoc descarta l’estratègia del diàleg i l’acord amb Espanya, tal com va quedar recollit en l’acord de Govern amb Esquerra.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *