La CUP explica les seves propostes per garantir el dret a l’habitatge

Font: GoogleMaps

La CUP proposa negociar amb el Ministeri d’Interior perquè destini els pisos de la caserna de la Guàrdia Civil per a lloguer social. Així ho ha explicat l’alcaldable Albert Comas en una de les càpsules informatives que el partit comparteix a les xarxes socials per anar avançant el programa amb el qual es presentarà a les eleccions municipals del 28 de maig. L’última la centra en les línies estratègiques en matèria d’habitatge i també aposta per tocar les ordenances fiscals i gravar els que estan buits.

Les propostes en matèria d’habitatge del programa electoral de la Cup les ha avançat l’alcaldable, Albert Comas, en un vídeo publicat a les xarxes socials. Detalla aspectes que tenen a veure amb la fiscalitat i gravar els pisos buits de grans tenidors per incentivar la seva entrada al mercat de lloguer, i compensar així uns preus que, tal com informàvem fa uns dies, han arribat a màxims històrics. Així mateix, dotar la bossa d’habitatges de lloguer social amb tots els recursos que estiguin a l’abast, incloent els que hi ha sobre la caserna de la Guàrdia Civil. Aquesta és una proposta que ja s’havia posat sobre la taula l’any 2014.

Establir mesures de progressió fiscal en la recaptació de l’IBI, incrementant-la als pisos que estiguin buits perquè així s’incrementi el mercat i la bossa de lloguer. També anar adquirint pisos de protecció pública per incidir en el mercat i instar als grans tenidors a posar-los al lloguer social, així com tots els pisos i recursos de propietat municipal. Un exemple és negociar amb el Ministeri d’Interior perquè els pisos de sobre la Guàrdia Civil passin a la bossa d’habitatge social. Dotar més recursos públics a polítiques d’habitatge, sobretot per al lloguer juvenil. I fer una moratòria perquè no s’atorguin més llicències per a pisos turístics.

La CUP reacciona a la “problemàtica sistèmica” del dret a l’habitatge que deixa fora a persones i famílies en situació de vulnerabilitat. “Calella no n’és una excepció”, recalca Comas.

Altres propostes avançades per l’alcaldable cupaire són activar tots els serveis municipals i posar-los en xarxa per detectar casos de vulnerabilitat i donar-los atenció i cobertura; i treballar de la mà de les plataformes pel dret a l’habitatge.

“Són les línies mestres que defensarem i portarem a terme els pròxims 4 anys”, conclou el cap de llista de la CUP per a les municipals del 28 de maig.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *