Els joves de Calella ja poden presentar les seves propostes al pressupost participatiu

Els calellencs i calellenques d’entre 15 i 30 anys ja poden presentar les seves propostes al pressupost participatiu de 2023. Entre tots, es decidirà a què es dediquen els 10.000 euros que des de Joventut tenen per aquest pressupost. Han de ser propostes individuals o col·lectives, el cost de les quals, no pot superar els 5.000 euros i han d’estar relacionades amb el treball i l’ocupació, l’habitatge, la formació i educació, l’oci, lleure i cultura i la mobilitat i salut. Tots aquells que vulguin dir la seva tenen fins al 22 de gener per presentar la seva proposta, que es decidirà el 27 de gener en una assemblea oberta a tothom.

Des de l’Àrea de Joventut, com ja fa uns anys, tornen a convocar pressupostos participatius amb la finalitat que els joves de Calella proposin activitats a realitzar, amb una part del pressupost destinat a Joventut, en concret 10.000 euros. Podran presentar propostes els ciutadans empadronats a Calella d’entre 15 i 30 anys i tenen temps fins al 22 de gener.

Els projectes no podran superar els 5.000 euros de cost, i tot i que, es poden presentar d’altres àmbits, es prioritzaran que siguin de formació, habitatge, mobilitat, oci i lleure. La regidora de Joventut i Participació, Cindy Rando, ho explica.

Les activitats suggerides no podran superar els cinc mil euros de cost i s’ha de concretar al màxim possible les propostes per saber si són viables, sobretot que siguin legals. Aquestes propostes s’han d’incloure en els àmbits que nosaltres proposem que són treball i ocupació, habitatge, formació i educació, oci lleure i cultura, i mobilitat i salut.

Per fer-ho s’hauran d’omplir unes butlletes on consten tots els criteris que s’han de complir per tirar endavant al projecte. Aquestes es podran dipositar des d’avui fins al 23 de gener a l’Espai Jove, a l’OAC, a la biblioteca de Can Salvador de la Plaça i als tres centres d’educació secundària de la ciutat. Enguany, també es podrà fer de manera telemàtica al web de l’Ajuntament. Només es pot presentar una butlleta per persona, grup o entitat.

Com és costum, per impulsar els joves que presentin els seus projectes i promoure la participació ciutadana, els dies 17, 18, 19 i 20 de gener es faran tallers a tots els instituts perquè presentin les seves propostes, les que s’ajustin a les condicions, es portaran a votació.

Realitzarem tallers als instituts durant quatre dies, els dies 17,18,19 i 20 farem sessions a quart d’ESO dels tres centres d’educació secundària perquè, també ells, facin dinàmiques i puguin presentar propostes.

L’assemblea on totes les propostes acceptades es discutiran i passaran a votació, se celebrarà el 27 de gener a la tarda a l’Espai Jove. Tots aquells que vulguin que el seu projecte passi a votació hauran d’estar presents i defensar la seva proposta.

Realitzarem l’assemblea d’elecció de les propostes el 27 de gener a la tarda, una vegada presentes la proposta, si es vol que la proposta passi a votació, és imprescindible anar a l’assemblea i defensar-la, llavors serà tinguda en compte i passarà a votació.

L’any passat hi va haver dues propostes guanyadores, que ja es van celebrar, el «Calella music festival» i la segona edició del torneig de voleibol femení «femvolei».

Per accedir a la butlleta electrònica es pot fer des del segëunt enllaç: https://www.calella.cat/temes/joventut/pressupostos-participatius-de-joventut-2023/

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *