La CUP suspèn el govern en aquests 2 anys de mandat

jan_cata

La CUP justifica la mala nota que posen al govern per la participació, el Mutur, les guinguetes i el Mercadona

El regidor del partit, Jan Catà, diu que el govern ha suspès en aquests dos anys de mandat, però deixa que cada ciutadà en faci la seva valoració concreta.

El regidor Jan Catà constata que inicialment semblava que el Govern calellenc obriria noves vies de participació ciutadana i ho veien esperançats, però jan Catà afirma que la realitat els ha fet tocar de peus a terra. “Portem 2 anys de presència institucional, fiscalitzant fil per randa les accions del govern en general i les de participació molt especialment, i no en podem estar gens satisfets. No podem donar bona nota als dos processos que s’han fet, perquè per una qüestió o per una altra no han acabat bé“.

Per la CUP la manca de participació és un cercle que comença quan la gent no veu que la seva opinió sigui vinculant, per això no participa, i si no hi ha participació tot es devalua.

Jan Catà ha dit que la CUP tampoc pot estar satisfeta amb el Museu del Turisme, a qui ha citat com un altre exemple on no s’ha comptat amb la participació de la ciutadania.

Durant l’entrevista, Catà ha parlat de les noves guinguetes, i considera que estan pensades només per afavorir als hotelers, que són els únics que poden fer-se càrrec d’un xiringuito, tal com els ha licitat el Govern. Catà. “Són molt més grans i es necessita uns musculatura econòmica que no tothom té. Les tenen empreses grans, com els hotels. Sota el nostre punt de vista era clarament obrir la porta d’entrada i donar barra lliure als hotels a les platges. Tot i així tampoc els ha sortit bé a l’equip de govern perquè entenc que ells no volien que hi hagués només 4 guinguetes a la platja, voldrien que hi haguessin més cadenes hoteleres“.

Un altre tema tractat ha estat la construcció del nou Mercadona. Ha dit que volen mirar si quadren el projecte inicial i el que està fent ara a càrrec del supermercat, i critica la cadena amb dures paraules. “És una empresa amb denúncies i casos oberts per presumptes pràctiques laborals abusives. Maltracta profundament els pagesos del nostre país, ramaders, lleters, etc… No té en compte la territorialitat i crea una competència absolutament deslleial amb productes que venen de fora. I és una empresa profundament espanyola, espanyolista i espanyolitzadora“.

Pel que fa al futur, Catà considera que ja han passat els dos anys d’aclimatació a la institució i ara entren a una fase en la qual s’estan preparant per governar Calella, ja sigui en solitari o en coalició d’esquerres.

Aquí podeu escoltar l’entrevista sencera a Jan Catà, emesa a l’Info Vespre

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat