Xavi Viamonte (Top Chef 4): “Aquest cap de setmana ha sigut una bogeria a la Tapa Teka”

El cuiner Xavi Viamonte ha sigut un dels primers expulsats de la quarta edició del talent televisiu Top Chef, que s’estrenava la setmana passada al canal d’Atresmedia. És el xef creatiu de la Tapa Teka, restaurant que va obrir ara farà un any al carrer Jovara, on és palpable també la seva admiració per l’univers Star Wars, molt comentada per les xarxes socials. En una entrevista a Ràdio Calella TV, Viamonte ha explicat que va entrar al concurs buscant publicitat i promoció per al seu espai gastronòmic. Aquest cap de setmana, el telèfon no ha parat de sonar.

Amb només 23 anys, el currículum del xef Xavier Viamonte impressiona per la importància dels restaurants en els quals ha treballant. A les ordres de cuiners com Paco Morales (Restaurant Torralbenc, menorca), el televisiu Pepe Rodríguez (Restaurant El Bohío, Toledo) o Ángel León (Aponiente, Cadis). L’abril del 2016 va obrir el seu propi establiment a Calella, La Tapa Teka, que ha pogut promocionar gràcies a la seva participació fugaç al programa Top Chef.

En una entrevista a Ràdio Calella TV, Xavi Viamonte ha admès que la pressió del temps de què disposen els concursants és el que més l’ha condicionat a l’hora de demostrar les seves habilitats a la cuina. Amb tot, assegura que va clavar el punt de cocció en l’elaboració dels plats plantejats en el primer programa i se’n mostra satisfet.

El jove xef dona per bo el seu pas pel programa, per l’impacte que ha tingut i que ja han pogut constatar aquest mateix cap de setmana. “Ja ho hem notat aquest cap de setmana, que ha vingut gent de Girona o de Tarragona perquè m’han vist al programa. Realment aquest cap de setmana ha sigut una bogeria”, ha assegurat.

Il·lusionat pel fet que el programa sigui un revulsiu per al restaurant calellenc, Viamonte es mostra orgullós i defensa la proposta gastronòmica que s’hi pot trobar. Plats creatius amb els quals reversiona la cuina més tradicional. “Li donem una volta: Intentem innovar la cuina tradicional, no et posarem un guisat de sèpia a l’estil tradicional, sinó que el presentem d’una manera divertida, per trencar la monotonia”, ha comentat Viamonte.

El xef creatiu de La Tapa Teka aplaudeix la riquesa i el bon estat de salut de la cuina que es fa a Catalunya i al conjunt de l’Estat espanyol, on diu que la proliferació d’establiments que treballen per a l’excel·lència provoca una competició sana entre ells de la qual se’n beneficien els clients.

Podeu escoltar l’entrevista íntegra al xef Xavi Viamonte a continuació.

xavi_ top3

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *