[AMPLIACIÓ] La delinqüència baixa a Calella un 34% respecte el 2019

Tots els cossos policials que actuen a Calella, a més de l’alcalde i el secretari de la delegació del Govern català a Barcelona, van reunir-se a principis de setmana per analitzar les dades de l’exercici policial del 2021. Es va celebrar l’anomenada Junta Local de Seguretat, en què es van aportar xifres que indiquen una clara reducció de la delinqüència respecte el 2019, que és l’any que es pren de referència en tractar-se de l’últim de normalitat prepandèmia. En aquest període de dos anys, hi ha hagut una caiguda del 34% en els fets delictius en termes genèrics. La dada és fins i tot més elevada en el cas dels robatoris a domicilis, que van caure més del 40%.

Les xifres estadístiques indiquen una evolució en positiu de la seguretat a Calella, amb una reducció d’un terç dels fets delictius entre el 2019 i el 2021, segons dades analitzades aquest dimarts en la Junta de Seguretat Local.

En declaracions al programa La Ciutat, el tinent d’Alcaldia de Seguretat, Josep Torres, ha subratllat que l’anàlisi de les dades es fa a partir de la comparativa de dos anys viscuts sota circumstàncies diferents, i que aquest és un factor a tenir en compte.

Els números, òbviament, surten bé perquè els posem en relació al 2019, un any de plena normalitat. Tenint en compte això, hi ha una davallada important de la majoria de delictes que se situa a l’entorn del 30-40%. Però és la variació entre dos anys que no són comparables.

Segons informa el consistori calellenc, durant el 2021 es van produir 685 actes delictius menys que el 2019, amb un descens del 21% de les detencions efectuades pels cossos policials que actuen a la ciutat.

Pel que fa als robatoris amb força, que impliquen l’entrada a propietats privades ja siguin cases o locals, segueixen la mateixa tendència. Van caure el 41%. En el cas de robatoris amb violència o intimidació contra persones, el nombre de casos registrats a Calella durant el 2021 van baixar el 38%.

D’un balanç en què la majoria de delictes van a la baixa, en destaca l’increment de denúncies per conflictes veïnals. Bàsicament per excés de sorolls i música molt alta.

Hi ha hagut un augment de les denúncies dels veïnals per molèsties de sorolls. S’entén que la gent no podia anar al bar o a la discoteca, i feia festes a casa. Això explica aquest augment de denúncies per qüestions que tenen a veure amb la convivència.

La Junta de Seguretat Local, presidida per l’alcalde Marc Buch i a la qual també hi va assistir el secretari de la delegació del Govern a Barcelona, Jordi Planella, va reunir els cossos de la Policia Local, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil. Els assistents van fotografiar-se junts a les portes de l’edifici de l’Ajuntament de Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *