La proposta d’Estimem Calella per millorar l’atenció al turista: traslladar l’oficina al centre

“Calella ha de potenciar el turisme de qualitat, i això no són paraules buides”. Aquesta és la declaració d’intencions de la candidatura electoral d’Estimem Calella amb l’alcaldable Enric Gómez, que avui a La Ciutat ha donat detalls d’una de les propostes vinculades a l’estratègia de promoció turística de la destinació que presentarà a la ciutadania de cara a les municipals del 28 de maig. Passa per traslladar la ubicació de l’oficina central de turisme de l’edifici de la carretera N-II al mig de la ciutat, en concret, a la Plaça de l’Ajuntament. Això va lligat a un nou concepte de promoció de la ciutat i d’atenció al turista, més moderna i utilitzant les noves tecnologies i recursos visuals, per garantir que tingui la millor experiència possible.

Unes 40.000 persones acudeixen a les oficines de turisme que hi ha a peu de la N-II i a l’estació de Renfe durant la temporada d’estiu, segons dades d’Estimem Calella. A través d’aquests dos punts es vehicula gran part de l’esforç que es fa per explicar i vendre els atractius de la destinació local, i ara proposen donar-li una sacsejada. La candidatura que encapçala Enric Gómez planteja traslladar la central a la planta baixa de l’edifici de l’Ajuntament Vell i allà desplegar una nova estratègia promocional més moderna i visual en unes instal·lacions accessibles i acollidores.

Bàsicament és dotar la planta baixa d’unes instal·lacions amb recepció, espais oberts, pantalles i tòtems amb informació de l’agenda local, una persona que hi treballi de manera còmode i pugui mostrar Calella de manera atractiva i ajustada al que volem transmetre. Tot això implica crear una oficina moderna.

Proposta d’Estimem Calella sobre la nova ubicació de l’oficina d’informació turística

Proposta d’Estimem Calella sobre la nova ubicació de l’oficina d’informació turística

Els espais que s’utilitzarien per instal·lar la nova oficina central de turisme farien necessari reubicar algunes dependències municipals que hi ha a l’Ajuntament Vell.

Si fas una enquesta a la gent de Calella i preguntes quantes vegades ha anat a l’oficina d’Innovació i Smart City, segurament et dirà que una o ninguna. No necessitem tenir l’edifici al centre. Per tant, la proposta és fer un intercanvi: portar l’oficina d’atenció al turista al centre, entenen que turista és qualsevol persona que visita Calella encara que vingui de Palafolls o Barcelona, i traslladar les dependències que no són de visita diària a l’edifici que hi ha al costat de Can Saleta.

A l’entrevista d’aquest matí a La Ciutat, l’alcaldable d’Estimem Calella ha puntualitzat que la nova distribució d’espais que defensa la candidatura no afectaria ni la sala d’exposicions ni tampoc l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), que es mantindrien a l’Ajuntament Vell.

El programa vinculat al turisme també recull la proposta de llançar un espai web multilingüe i accessible mitjançant codis QR que es distribuiran per establiments i espais públic on se centralitzarà l’agenda municipal i es donarà informació sobre serveis com el cicloturisme o el senderisme, que donin a conèixer una oferta turística que, segons recalca Estimem Calella, ha d’anar més enllà que el model de sol i platja.

Gómez ha defensat que la iniciativa i el lideratge ha de recaure en la destinació i, per tant, en l’Ajuntament de Calella.

La ciutat de Calella és una destinació turística i hem de pujar el nivell, i això depèn de la destinació. Després ja s’hi enganxaran els hotelers, alguns ja ho han fet i aposten per Calella. Nosaltres hem d’apostar per a tothom: hotels, restaurants, botigues, empreses de serveis… Hem de fer que el turista o el visitant s’emporti la millor experiència possible.

L’alcaldable d’Estimem Calella assegura que la inversió que es faci per donar un nou rumb a l’estratègia de promoció turística de la destinació tindrà un retorn molt gran i millorarà la reputació online de Calella i totes les empreses vinculades al sector.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.