La Diputació de Barcelona destina 5 milions d’euros a ajudar els ajuntaments afectats pel temporal

Els ajuntaments de la província ja poden sol·licitar un ajut a la Diputació de Barcelona per afrontar les despeses de reconstrucció i reparació dels danys provocats pel pas del temporal Gloria. Al Maresme, i segons una primera valoració exposada en el darrer consell d’alcaldes i alcaldeses, els costos de reparació per tornar a la normalitat superaran els 40 milions d’euros. Amb l’aprovació d’una partida extraordinària, dotada inicialment amb 5 milions d’euros, la Diputació de Barcelona envia un missatge de tranquil·litat a totes les poblacions que es veuen desbordades per la magnitud de la destrossa de la setmana passada.

El Ple de la Diputació de Barcelona ha aprovat obrir una convocatòria d’ajuts extraordinaris de 5 milions d’euros perquè els ajuntaments puguin fer front a actuacions i despeses no previstes, tal com ha anunciat la seva presidenta, Núria Marín.

Són recursos per pagar les feines que han hagut de realitzar per tornar a la normalitat. I després d’aquest ajut d’emergències han de venir per part d’altres administracions les inversions de reconstrucció del litoral o equipaments, que poden ser de l’administració de la Generalitat i l’Estat.

La Diputació de Barcelona és la primera administració que obre una línia d’ajuts d’emergències després del temporal Gloria.

A partir d’aquest divendres, 31 de gener, els ajuntaments afectats ja podran sol·licitar els ajuts necessaris a través d’aquest nou programa, que està estructurat en diferents àmbits en funció de l’emergència i les seves afectacions, com poden ser aiguats, nevades o incendis.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *