La Diputació de Barcelona produeix una exposició per posar fre al consum inadequat d’alcohol entre els joves

Segons l’enquesta d’hàbits de salut que es realitza periòdicament als alumnes de 4t d’ESO, més de la meitat de nois i noies d’entre 15 i 16 anys expliquen que fan un consum habitual d’alcohol i que han patit una borratxera. Se’n desprèn que l’edat d’inici en el consum són els 14 anys. En base a aquestes dades, la Diputació de Barcelona ha reforçat les accions per posar fre als consums inadequats amb una nova exposició que es titulat “Dona la volta a l’alcohol” i que incideix en els problemes socials i de salut que se’n poden derivar.

La tècnica de Salut Pública de la Diputació de Barcelona, Montserrat Iglesias, ha explicat en una entrevista a l’Info Migdia que la tècnica del Programa Intermunicipal de Drogodependències de l’Alt Maresme, Mar Latorre, ha format part del grup encarregat d’elaborar el contingut de la mostra.

Per elaborar els continguts vam crear un grup de treball tècnic i en forma part la Mar Latorre –del Programa Intermunicipal de Drogodependències de l’Alt Maresme–, que n’ha decidit els continguts (…) A part del llenguatge, en l’exposició hem donat molta importància a la imatge. Hem elaborat uns plafons i taules interactives per informar de les conseqüències del consum d’alcohol a l’adolescència, reforçar la posició dels joves que decideixen no consumir, a qui moltes vegades oblidem, i retardar l’edat d’inici en el consum.

La tècnica de Salut Pública de la corporació supramunicipal ha assegura que Calella és una ciutat molt activa en l’organització d’accions per lluitar contra el consum d’alcohol entre els joves. En això, compten amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, que ofereix línies d’ajut tècnic i econòmic per fomentar estils de vida saludable entre la població juvenil.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista. 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *