La diputada Alba Camps demana als municipis fer polítiques socials empoderades

acte erc 20230316

El benestar social i els servies bàsics van centrar la xerrada que va donar ahir la diputada i membre de la Comissió pels drets socials del Parlament, Alba Camps. La republicana, convidada per l’agrupació local d’Esquerra, va ser a la seu del carrer Sant Josep amb diferents representants d’entitats del tercer sector de Calella on va fer una xerrada col·loqui sobre drets socials i temes d’actualitat política, com els recents comptes aprovats pel seu partit.

Camps va tractar diferents aspectes que afecten el dia a dia de la ciutadania centrant-se especialment en els serveis socials bàsics. En aquest aspecte, va parlar de les polítiques en matèria de drets socials que s’impulsen arreu del país i va emplaçar al nou govern sortint de les pròximes municipals, a apostar a deixar enrere la manera de fer assistencialista i centrar-se en polítiques empoderadores.

Repensar els serveis socials bàsics. Hem de passar d’una manera de fer assistencialista a una manera de fer empoderadora. És a dir, amb polítiques que no només posin pegats a possibles situacions difícils, sinó que empoderin i capacitin aquestes persones per poder-se tornar a incorporar al mercat laboral o en la situació que es trobin.

Camps també va aprofitar la visita a Calella per treure pit dels recents comptes aprovats pel seu partit, ara al capdavant de la Generalitat. Assegura que són els més socials dels darrers anys i que han estat treballats amb un clar objectiu: incrementar la tercera pota de l’estat del benestar.

Els pressupostos reflecteixen la clara aposta del Govern per enfortir la tercera pota de l’estat del benestar amb un increment del 13% i una xifra total, inèdita i sense precedents. Una aposta per reduir el temps d’espera en serveis, en salut i amb un increment del 8% en l’irsc,

L’acte on va participar la diputada va estar moderat per l’alcaldable d’Esquerra, Xavier Ponsdomènech, i la republicana, Roser Casanovas, qui va a llistes per les pròximes municipals. També va comptar amb la presència de diferents representants del tercer sector de la ciutat, amb qui Camps va parlar i va recollir les seves propostes i inquietuds.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *