La diputada Alícia Romero (PSC) denuncia des de Calella la paralització del Parlament de Catalunya

ROMERO00000000

Va assistir ahir a l’assemblea d’elecció del candidat local a les municipals del 2019. La diputada maresmenca del PSC va aprofitar la visita per fer un repàs a l’actualitat política catalana i estatal i, en aquest punt, va lamentar la situació de desgovern que es viu a Catalunya al fil del procés. Va acusar el Govern de tenir una cambra legislativa paralitzada.

Almenys des de juliol del 2017, quan Romero recorda que es va provar l’últim decret llei al Parlament de Catalunya a proposta del Govern.

La situació és un Parlament que no legisla, que és la seva principal missió. El govern no porta lleis perquè està més ocupat en d’altres coses, aquesta setmana han presentat el Consell de la República o Fòrum Cívic i Social constituent, però no presenten lleis que és el que resol els problemes. Des del juliol del 2017 no s’aprova una llei, l’última va ser la de Comerç, Serveis i Fires.

Alerta que la situació de desgovern que denuncia acaba repercutint en les administracions locals, que sovint han d’assumir competències que no els són pròpies, per exemple en matèria d’habitatge.

En aquest context, lamenta també que Ciutadans, com a principal grup de l’oposició, dirigeixi la seva acció política a generar més crispació.

El que hem d’intentar és a través de la política posar solucions al conflicte que s’ha generat entre les dues Catalunya. C’s juga a l’enfrontament, aprofitar-ho per fer política, però sent el partit més votat hauria de posar solucions i no seguit augmentant i magnificant els problemes.

Si bé confirma una dinàmica negativa en el sí del Parlament de Catalunya, la diputada del PSC assegura que l’arribada de Pedro Sánchez a la Moncloa ha permès desbloquejar unes relacions fins llavors nul·les entre Catalunya i l’Estat. Però subratlla aquí el doble discurs del Govern Torra.

Hi ha hagut més d’una trenta de reunions des del 2 de juny, quan Sánchez va prendre possessió. És veritat que s’ha desinflamat l’ambient i s’està arribant a acords a nivell d’infraestructures, cultural… quan es dialoga es poden arribar a acords i es millora la situació de Catalunya. Ens agradaria seguir en aquesta línia, però el Govern és com Doctor Jekyll i Mr Hide perquè mentre fa això diu que seguirà en la unilateralitat i crea un consell per la República.

La visita d’Alícia Romero ahir a Calella va coincidir amb la publicació de l’últim baròmetre del CIS segons el qual el PSOE guanyaria les eleccions amb més del 30% dels vots, mentre que el PP perdria la segona posició en favor de Ciudadanos, que arribaria al 21%. La quarta força política seria Podemos, que augmentaria en vots fins el 17,3%.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista a Alícia Romero. 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat