La discoteca Phoenix, obligada a tancar dues hores abans per les molèsties al veïnat

Decret d’alcaldia per acabar amb les molèsties que denuncia el veïnat de la discoteca Phoenix del carrer Jovara. Es va signar ahir dijous 4 d’agost i obliga a reduir l’horari d’obertura i tancar dues hores abans del permès. Ahir, abaixava la persiana a les 3.45h. Els divendres, dissabtes i vigílies de festius tindrà una hora més de marge. La mesura s’adopta davant les reiterades queixes veïnals i els intents que s’han fet per revertir la situació, també a nivell policial, però que no han acabat de funcionar. En declaracions a Ràdio Calella TV, l’alcalde Marc Buch ha assenyalat que la prioritat és recuperar la tranquil·litat al barri i que tothom pugui descansar. La direcció de la discoteca considera que se’ls està penalitzant per comportaments que passen fora de les seves instal·lacions, i que no hi tenen ni capacitat d’actuació ni responsabilitat. Per això, la seva intenció és recórrer la resolució.

Crits, baralles i desordres públics constants que provoquen grans molèsties als veïns de l’entorn. Aquesta és la problemàtica que, segons descriu el decret d’alcaldia, es viu de nit a l’entorn de la discoteca Phoenix del carrer Jovara, un dels pocs locals d’oci nocturn que hi ha oberts a Calella i que durant l’estiu està freqüentat per joves turistes estrangers. Com abans de la pandèmia.

Les queixes dels veïns per dificultats per conciliar el son i per temes de seguretat han anat en augment en les últimes setmanes i això ha desencadenat la presa de la decisió, que l’alcalde comunicava ahir mateix tant a la direcció de l’establiment com als veïns, a qui va convocar a una reunió privada a Can Saleta.

La discoteca ha de tancar dues hores abans. A les 3.45h de diumenge a dijous; i a les 4.45, les nits de divendres, dissabtes i vigílies de festius. Això de moment. A partir del 15 de setembre, a les 3.00h i a les 4.00h, respectivament.

Aquesta passada nit ja era acatada pel personal de la discoteca: puntuals a l’hora, abaixaven la persiana. A dins, es recollia tot per deixar-ho a punt per l’endemà; alguns altres treballadors, a fora, passaven l’escombra, com fan habitualment. No obstant això, els propietaris tenen previst presentar un recurs de reposició contra la resolució d’alcaldia perquè la consideren injusta. Exposen que se’ls imputen i se’ls penalitza per fets que passen fora del local, davant els quals hi tenen un marge d’actuació molt limitat. Lamenten que s’hagi pres aquesta decisió quan defensen que sempre s’han posat a disposició de l’Ajuntament i dels cossos policials amb la clara voluntat de no alterar el descans dels veïns.

El decret d’alcaldia s’empara en el que estableix l’ordre de la llei reguladora de l’horari dels establiments oberts al públic i que, en l’article 14, atorga potestat als alcaldes i alcaldesses per “acordar de manera excepcional per a locals concrets o per a locals concentrats en determinades zones, quan ocasionen molèsties al veïnatge del seu entorn físic, o bé per raons de seguretat, degudament acreditades i amb els informes policials corresponents en ambdós supòsits”.

Els fets motivats que es recullen en el decret parlen de les actuacions que s’han fet des de l’Ajuntament de Calella, com ara la retirada de mobiliari urbà per entorpir l’estada dels clients al carrer, les intervencions fetes per la Policia Local en els últims mesos o els requeriments que s’han adreçat directament als responsables de la discoteca. També fa referència a la intervenció del Síndic de Greuges a instàncies de la ciutadania.

DECRET TOT WEB 20220805

Decret d’alcaldia per la qual s’obliga al tancament avançat de la discoteca Phoenix

L’escrit va ser entregat ahir al matí a la direcció de la discoteca Phoenix, en una reunió a la que hi van assistir l’alcalde i també l’inspector en cap de la Policia Local. Posteriorment, a la tarda, es va celebrar una reunió a Can Saleta a la que s’hi havia convocat només al veïnat, i en el decurs de la qual també es va informar de la decisió adoptada.

En declaracions a Ràdio Calella TV, l’alcalde Marc Buch ha posat de relleu que la prioritat de l’executiu local és la tranquil·litat i el descans dels veïns i veïnes del carrer Jovara i garantir-hi la seguretat.

Tothom té dret a guanyar-se la vida amb el seu negoci, però sempre des del respecte. En aquest cas, les molèsties eren evidents i hem actuat dins del que ens permet la llei. Esperem que la situació evolucioni favorablement amb el decret que els fa tancar dues hores abans, però la policia i nosaltres estarem pendents per si cal prendre d’altres mesures.

L’objectiu és acabar amb la problemàtica que es genera a l’espai públic però, tal com indica Buch, està directament relacionada amb l’activitat de la discoteca. En aquest sentit, ferm convenciment que la mesura està ben recolzada a nivell jurídic.

Són diferents interpretacions de l’ordenança municipal i de la realitat. Nosaltres veiem claríssim que les molèsties venen provocades per l’establiment. El propietari està en el seu dret però estem convençuts que la decisió que prenem està justificada i recolzada per la llei, i que era necessari actuar.

Buch ha recordat que no és la primera vegada que s’adopta una mesura així a Calella també per acabar amb els problemes de convivència veïnal per l’activitat d’oci nocturn. Amb el mateix objectiu, en les últimes setmanes l’Ajuntament ha ordenat precintar els equips de so de dos establiments ubicats a la Riera Capaspre i el carrer Turisme.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *