La Generalitat du a la fiscalia els treballs de Costes a la desembocadura del riu Tordera

todera

La demarcació de l’Estat de Costes a Catalunya va iniciar la setmana passada tasques de neteja de les restes del temporal Glòria al delta de La Tordera sense comunicar-ho a l’Ajuntament de Malgrat de Mar. La Generalitat i els ajuntaments de Malgrat i Blanes van demanar l’aturada immediata d’aquests treballs perquè no van tenir en compte la diversitat de flora i fauna de la zona. De fet ara, la Generalitat de Catalunya durà l’Estat a la fiscalia d’assumptes ambientals pels treballs que va fer durant el dimecres 17 amb maquinària pesant a la desembocadura del riu Tordera.

La maquinària de Costes va malmetre dues postes de corriol petit (Charadrius dubius) segons ha detallat en una entrevista al programa La Ciutatl’alcalde de Malgrat de Mar, Joan Mercader.

Vam ser alertats pels veïns de Malgrat que algú estava fent una actuació. Quan descobrim que és Costes contactem amb la seva directora per comunicar-li que és un espai protegit i les han d’aturar i després també aprofitem per explicar-la que sempre que vinguin al municipi a fer alguna actuació doncs que ens avisin prèviament. Al cap d’una hora van aturar les obres, i si és cert que van danyar un niu de corriol, vam evitar destrosses majors.

Les obres de dimecres del Ministeri de Transició Ecològica s’inscriuen en la reparació del temporal Glòria que ha alterat notablement la morfologia de part del delta. L’alcalde de Malgrat ha recordat que l’espai de la desembocadura de la Tordera està declarat com a Zona Especial de Conservació (ZEC) i forma part de la Xarxa Natura 2000 molt preservada per la Unió Europea.

Pel que fa a la denúncia que la Generalitat presentarà a la fiscalia d’assumptes ambientals, Mercader ha assegurat que des del consistori malgratenc també s’han estat elaborant informes tècnics per comprovar els danys.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat