La Festa Major de la Minerva, una mica més a prop de la normalitat prepandèmica

fm00000000

Calella ho té tot a punt per tornar a celebrar una Festa Major, no de plena normalitat, però sí que amb la seva essència més popular. Ahir l’Ajuntament va fer públic el programa d’activitats i a la tarda es van posar a la venda les entrades per tots els actes i concerts. I és que seguint la normativa anti-covid enguany caldrà fer una reserva de seient per a la gran majoria d’activitats programades. Una Festa Major de la Minerva que tornarà a comptar amb l’espai de l’envelat a la platja per on passaran grans grups del panorama musical català com Oques Grasses, Amics de les Arts o Suu. També es garanteix una de les participacions més esperades en tota festa major: es podrà veure els Gegants, en Quirze i la Minerva, a l’interior de l’Església Parroquial i un pilar de quatre dels Castellers de l’Alt Maresme, els Maduixots.

L’alcaldessa i responsable de Cultura, Montserrat Candini, ha indicat que s’ha tancat un programa per viure una festa major com les prepandèmiques, però sense oblidar on som i amb tot el respecte cap a la pandèmia per a no abaixar la guàrdia.

Volem una Festa Major el més normal possible, dins les condicions de pandèmia. Cada vegada en sabem més pel que fa al respecte a les normes sanitàries, les tenim molt interioritzades. A partir de tot el que hem après hem encarat aquesta Festa Major gairebé com les d’abans.

La Festa Major arrencarà el 22 de setembre amb un pregó que recupera l’estela del 2020 i homenatjarà als sanitaris que han lluitat i continuen lluitant contra la Covid. L’encarregat de pronunciar-lo serà el Dr. Joan Guix. A més, durant l’acte actuaran els Castellers de l’Alt Maresme, els Maduixots, que faran un pilar de quatre i es comptarà amb la presència dels Gegants de la ciutat.

Vam parlar amb els Maduixots per veure de quina manera ho podíem fer i hem trobat una solució, però no vull avançar més. Que vinguin a veure el pregó, de fet estem preparant un correu electrònic per poder fer reserva de la plaça.

L’Ajuntament està preparant un correu electrònic per a fer la reserva de plaça i poder seguir el pregó en directe. Candini també ha confirmat que enguany per motius sanitaris i organitzatius no hi haurà pregó infantil.

I amb la recuperació de l’envelat a la platja, Calella també recuperarà aquesta Festa Major el Punt Lila. Un espai d’informació i de distribució de material com ara adhesius i polseres per assessorar i actuar per a la prevenció de l’assetjament, l’abús i les agressions sexuals i masclistes.

Tindrem el punt lila a cadascuna de les actuacions de l’envelat. On hi hagi una concentració de públic allà sempre hi haurà el Punt Lila.

El punt lila tornarà a estar ubicat al voltant de l’envelat. Estarà actiu els dies 22, 24 i 25 des de les 20.30 h fins  a les 00.00 h.

Mesures Covid per garantir una Festa Major segura

A tots els espais de la Festa Major s’ha previst un protocol anti-covid-19 que prohibeix moure’s fora del perímetre de seguretat. L’envelat s’ha dividit en dos sectors perquè cada grup entri per l’accés assignat.

Pel que fa a les entrades, és important que es facin per grups de convivència amb un màxim de sis persones. Tots els seients s’assignaran per ordre de compra.

A dins de l’envelat no es podrà beure, ni menjar, ni fumar. Tampoc no hi haurà servei de bar. L’ocupació al recinte serà d’unes 1.000 persones que hauran de dur la mascareta posada en tot moment. A més, abans d’entrar caldrà que es rentin les mans amb gel hidroalcohòlic. També es recomana arribar mitja hora abans per fer una entrada esglaonada.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *