La Fundació Humana porta recollides 22 tones de roba i sabates a Calella

Tota les peces de roba i calçat es classifiquen a la platja que Humana té a l'Ametlla del Vallès
Tota les peces de roba i calçat es classifiquen a la platja que Humana té a l'Ametlla del Vallès

El projecte d’Humana Fundación Para el Pueblo porta anys desenvolupant-se a Calella a partir dels contenidors de color verd on s’hi poden aportar peces de roba i sabates que hem deixat d’utilitzar i creiem que encara tenen vida útil. Arribats a l’equador del 2022, l’entitat dedicada a la protecció del medi ambient i a la cooperació i ajuda internacional, ha fet balanç del rendiment que se n’ha tret. Les dades les acaba de publicar l’Ajuntament de Calella: entre gener i juny, s’han recollit 22 tones de material tèxtils, el que equival a unes 91.500 peces. Un cop arribats aquí, què se’n fa?

Les peces de roba i calçat que es dipositen als contenidors d’Humana segueixen un cicle lligat a la regla de les 3R: reduir, reciclar i reutilitzar.

Tot el gènere que es recull es transporta amb camions a la seu central de l’entitat, a l’Ametlla del Vallès, on hi ha la planta de preparació per a la reutilització. Aquí es fa una primera classificació entre els articles que estan en bon estat –i es poden seguir utilitzant– i els que no. En aquest segon cas, es venen a empreses que es dediquen a la reutilització i el reciclatge, on s’aprofita i es tracta la matèria prima de què estan fets els articles.

En el cas de pantalons, jaquetes, faldilles o abrics, fins i tot vambes i sabatilles, que encara es poden seguir usant, es fa un altre cribratge. Una part s’envia a les botigues de segona mà i vintage d’Humana, que es poden trobar a Barcelona o altres ciutats de l’Estat espanyol. L’altra, s’envia a l’estranger on també se’ls pot continuar donant utilitat.

Sempre queda una petita resta que directament s’elimina.

Dels recursos econòmics que es generen amb aquest procés, Humana Fundación Para el Pueblo aconsegueix finançar projectes socials en marxa tant a Catalunya com a nivell internacional.

 

HUMANA 20220804 CICLE
A Calella, es porten recollides 22 tones de residu tèxtil i, amb això, segons dades facilitades per l’Ajuntament, s’ha aconseguit evitar l’emissió de 137 tones de gasos contaminants a l’atmosfera.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *