La Fundació “la Caixa” finança dos projectes de l’AVAH i la Fundació Miquel Valls

La Fundació “la Caixa” destinarà 47.000 euros al finançament dels projectes que l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital (AVAH) i la Fundació Internacional Miquel Valls de lluita contra l’ELA han presentat a la convocatòria de projectes socials del 2022, que ha incrementat un 44% la seva dotació, fins arribar a superar els 10,6 milions d’euros. En total, s’han seleccionat 358 iniciatives al conjunt del país, 12 de les quals corresponen a entitats del tercer sector del Maresme.

La Fundació “la Caixa” ha atorgat 15.000 euros a l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital perquè pugui reforçar el programa d’atenció psicològica a famílies de persones que pateixen un deteriorament cognitiu o una demència. L’objectiu principal és donar una major qualitat de vida a les persones cuidadores, oferint suport emocional individual i grupal, i facilitant informació que els ajudi a fer front i gestionar les diferents etapes de la malaltia.

El servei té una atenció de dilluns a divendres i és complementari dels que s’ofereixen des dels sectors públics i privats. L’any 2022 tenia previst atendre les famílies de 220 casos. La subvenció es correspon a l’àmbit d’humanització de la salut de la convocatòria de projectes socials que la fundació vinculada a l’entitat bancària destina a les entitats del tercer sector.

A la Fundació Internacional Miquel Valls de lluita contra l’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA), la dotació ha estat de 32.000 euros, corresponents al mateix àmbit d’actuació sobre humanització de la salut. En aquest cas, es destinen al finançament del programa d’atenció integral especialitzada a les persones afectades per la malaltia i les seves famílies. A partir d’una visita a domicili per valorar el cas, es duu a terme un servei d’atenció continuat a nivell social, psicològic i d’atenció a la dependència per part dels equips mèdics multidisciplinars de l’entitat. A més, se’ls ofereix un contacte telefònic al que poden recórrer les 24 hores del dia.

La Fundació Internacional Miquel Valls de lluita contra l’ELA dona atenció a unes 450 persones afectades d’esclerosi lateral amiotròfica.

Seleccionades 12 iniciatives del Maresme

La convocatòria de projectes socials de la Fundació “la Caixa” ha seleccionat a Catalunya 358 iniciatives, a les quals s’hi destinaran 10.689.860 euros. La dotació creix un 44% més que l’any anterior i permetrà atendre 188.179 persones en situació de vulnerabilitat.

Del total, 12 dels programes seleccionats són del Maresme: Alella, Arenys de Mar, Mataró, Montgat, Palafolls i Premià de Mar.

La pròxima s’obrirà al setembre i el termini acabarà a principis d’octubre. S’hi prodran presentar projectes i sol·licitar ajuts de fins a 100.000 euros, segons la modalitat. Aquest cop, es prestarà una atenció especial a la situació actual de crisi econòmica, social, sanitària i energètica, que està provocant un augment del nombre de persones en situació de vulnerabilitat i també un agreujament de les situacions que aquestes persones pateixen.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *