L’alumnat de l’Escola Pia organitza una jornada de donació de sang

Imatge d'arxiu

Nova jornada de donació de sang a l’Escola Pia, promoguda per l’alumnat de l’itinerari d’aprenentatge i servei de cinquè de primària. El Banc de Sang i Teixits hi enviarà els seus equips perquè tothom, de dins i de fora del centre, contribueixi a la iniciativa solidària. Es farà aquest divendres 2 de juny a la tarda, de 16h a 20h, al centre del carrer Sant Pere.

La jornada de donació arriba en un moment fluix de reserves. L’alumnat de l’Escola Pia s’encarrega de la logística i la promoció, mentre que el Banc de Sang i Teixits hi porta els equips que faran de les extraccions.

La promotora Sílvia Delgado posa de relleu l’aprenentatge que n’extreuen d’aquest tipus d’iniciatives que, en el cas del centre escolapi, suma força edicions a l’esquena.

Entenen que poden ser donants, quan compleixin 18 anys. L’exemple dels seus pares és primordial però fan com un aprenentatge sobre la necessitat real de bosses per a malalts oncològics, accidents, transplantaments… Tenim escolars que van començar el projecte i ara ja són donants, i ens ho recorden.

El Banc de Sang i Teixits de Catalunya col·labora amb l’Escola Pia de Calella, que inclou l’itinerari d’aprenentatge i servei dins el seu projecte educatiu. En aquest sentit, a classe treballen aspectes sobre la sang, què la composa i per a què serveix, i dissenyen un pla de promoció per publicitar la jornada i aconseguir molts donants.

Al Banc de Sang li calen 1.000 bosses diàries per atendre les necessitats dels hospitals del país. Davant d’això, l’alumnat treballa una campanya de comunicació (cartell, vídeo, obsequi, etc…) perquè la població conegui que aquest divendres farem una campanya dins del seu centre.

Ara mateix, l’estoc de sang és baix i calen donacions per afrontar l’època estiuenca amb unes mínimes garanties que es podrà afrontar les necessitats que puguin tenir els hospitals catalans.

L’estoc ha costat de remuntar després de Setmana Santa. Ara estem al voltant de les 6.700 bosses, però l’ideal seria arribar a les 8.000 bosses per arribar amb tranquil·litat a l’estiu.

Qui no pugui fer la donació solidària aquest divendres a Calella, o a les poblacions que visitarà la unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits de Catalunya en els pròxims dies, té el recurs dels hospitals on hi ha espais habilitats de forma permanent. El de referència al Maresme, és el Germans Trias i Pujol de Badalona.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *