La Generalitat crea ConfinApp, l’aplicació per resoldre dubtes sobre el confinament

IMG_7020

El Departament de Polítiques Digitals I Administració Local Llença una nova aplicació mòbil que té objectiu resoldre dubtes durant el confinament per coronavirus i també pel postconfinament. Sota el nom de ConfinApp l’aplicatiu disposarà d’un assistent virtual interactiu amb qui l’usuari pot mantenir una conversa i obtenir tota la informació que se li demani. Així mateix, aquesta eina permetrà incloure el certificat de mobilitat, saber, per exemple, quins desplaçaments estan permesos, aclarir dubtes sobre qüestions laborals, higiene, el curs escolar, o la velocitat d’internet que cadascú té a casa seva.

D’aquesta manera ConfinApp serà una eina d’informació per saber els desplaçaments permesos durant l’estat d’alarma i tràmits administratius, entre d’altres.

L’assistent, gràcies a les consultes dels ciutadans, també podrà configurar un mapa de necessitats per a quan es passi a la fase del postconfinament. El conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, ha destacat la importància d’eines com la ConfinApp quan s’aixequin les mesures de confinament.

No passarem de 0 a 100 ràpidament, tothom n’és conscient. Serà un aixecament parcial perquè no tenim la vacuna contra aquest virus. Per tant l’aixecament del confinament serà progressiu i haurem de tenir mecanismes per ajudar a fer-lo possible i en això seran molt importants les eines digitals.

Malgrat que encara hi ha una part de la població que no té accés a la telefonia mòbil, el conseller de Polítiques Digitals considera que les xifres dels que sí, són “altíssimes”, però admet també que s’hauran de buscar altres mecanismes per donar solucions a una majoria.
Amb tot, segons el govern la finalitat d’aquesta aplicació és facilitar la vida al ciutadà i sobretot evitar possibles rebrots.
L’aplicació ha de sortir a la llum durant el dia d’avui i estarà disponible en IOS i Android.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat