La Generalitat garanteix que es pot circular amb seguretat pel tram d’N-II entre Calella i Sant Pol de Mar

WhatsApp Image 2020-05-03 at 21.27.32

La Generalitat de Catalunya s’ha compromès a resoldre la inestabilitat de vorals i talussos del tram de 13 quilòmetres de carrera N-II entre Calella i Sant Pol de Mar, on des del mes de gener s’han registrat una dotzena d’incidents entre caigudes d’arbres i esllavissades de terra. El Departament de Territori i Sostenibilitat anunciava ahir la posada en marxa d’un projecte tècnic que determinarà les actuacions que cal fer per consolidar definitivament l’entorn de la via. En paral·lel a això, s’han implementat algunes mesures urgents per a les zones més crítiques, entre les quals el turó de Capaspre, a fi i efecte de garantir la seguretat a l’hora de circular per la via.

En declaracions a Ràdio Calella TV, el secretari general d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, ha dit que es garanteix la circulació amb normalitat per la carretera N-II un cop s’han adoptat algunes mesures amb caràcter urgent. En concret, s’ha fet el sanejament del talús de Capaspre i s’ha protegit la base amb tanques de formigó.

L’actuació que s’ha fet fins ara de neteja es considera que s’ha aconseguit una estabilització suficient perquè els tènics puguin fer el diagnòstic.

En la mateixa línia del que expressava aquest dilluns l’alcaldessa a Ràdio Calella TV, també des de la Generalitat s’apunta que la problemàtica detectada en aquest tram de carretera és conseqüència del canvi climàtic.
El projecte que es planteja determinarà com s’ha d’actuar en vorals i talussos per aconseguir l’estabilització definitiva.

Hem tingut uns temporals molt més sovintejats, amb pluges extraordinàries, sense precedents, i això ha incrementat la problemàtica. Davant d’això hem impulsat un projecte per fer un estudi geotècnic d’aquests 13 quilòmetres de carretera per analitzar punt per punt quina actuació pot ser necessària.

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat ha dit que no es pot avançar quan es disposarà del projecte i quan es podran desenvolupar les mesures que s’hi recullin, que era justament el que se li reclamava des de l’Ajuntament de Calella.

A continuació podeu escoltar l’entrevista a Isidre Gavín: 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat