Dos festivals de música i un torneig de vòlei, les propostes més votades als participatius joves

Dos festivals de música, un a la platja i un a la Fàbrica Llobet-Guri, i un torneig de vòlei per reivindicar l’esport femení han estat les propostes guanyadores del pressupost participatiu jove. En una assemblea divendres passat a Can Saleta, 55 joves del municipi van decidir atorgar la màxima puntuació aquests projectes que, ara, s’acabaran de perfilar i desenvolupar gràcies a l’ajuda dels tècnics de l’àrea de Joventut. La partida pressupostaria assignada és de 10.000 euros i cap de les propostes guanyadores supera els 2.500.

La proposta “Calella music festival” ha estat la més votada, amb 221 punts. El projecte consisteix a realitzar un festival de música a la platja de Calella, durant una tarda nit, convidant a artistes de diferents gèneres musicals.

La segona guanyadora, amb 184 punts, ha estat la realització d’un torneig de vòlei platja per reivindicar l’esport femení. De fet, aquesta proposta neix del treball de recerca de dues alumnes de l’Escola Pia que van impulsar l’estiu passat i que va ser tot un èxit. L’objectiu de les promotores és organitzar una jornada que serveixi per sensibilitzar als participants sobre el paper de la dona que té i ha tingut la dona en el món de l’esport.

Psicomotronic” ha estat la tercera proposta guanyadora amb 167 punts. També consisteix en la realització d’un festival de música, però en aquest cas a la polivalent de la Fàbrica Llobet-Guri.

Ara, els promotors es reuniran amb els tècnics de l’àrea de Joventut per acabar de definir els projectes. La partida pressupostària consignada és de 10.000 euros. Cindy Rando, regidora de Joventut, ha destacat que detallar i perfilar els projectes és el proper pas a realitzar abans d’executar les propostes.

Van participar 55 joves del municipi. Totes aquestes persones van poder dir la seva i participar. En la seva priorització van quedar tres propostes força diferenciades de la resta. Tot i això, ara ens hem de reunir amb els promotors, tancar els pressupostos i veure quines podem realitzar.

Un any més les propostes relacionades amb l’oci, el lleure i la cultura han arrasat en les votacions del participatiu jove. Malgrat que tres han estat les clares guanyadores, des de l’àrea de Joventut han pres el compromís per executar dues propostes més.

Tot queda aquí. En oci, cultura i esport. Així i tot, hi ha hagut propostes molt interessants que hem decidit que des de l’àrea de Joventut tirarem endavant. Són propostes amb molt de potencial que creiem que són importants i agafem el guant per no deixar-les escapar.

Les dues propostes que Joventut agafa el compromís de realitzar-les són: una formació per guiar als joves en la cerca del seu primer treball i una jornada reivindicativa LGTBIQ+ per sensibilitzar a tots els adolescents i  per sensibilitzar a tots els adolescents i aprofundir més en les necessitats i preocupacions del col·lectiu. Aquesta darrera va ser la proposta que va rebre els 15 punts extres dels tècnics de l’àrea de Joventut.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *