La Gran Rua de Carnaval de l’Alt Maresme desfilarà per la carretera, que es tallarà al trànsit

Ja es coneixen les novetats de la pròxima edició de la Gran Rua de Carnaval de l’Alt Maresme, que desfilarà pels carrers de Calella i Pineda de Mar el dissabte 29 de febrer. La principal és un canvi significatiu en el recorregut per al tram de Calella. L’organització vol provar de fer passar els grups i les carrosses per la carretera N-II, en comptes de portar-les pel carrer Església, que reconeixen imposava moltes limitacions per la seva amplada. La rua sortirà del barri de Poblenou de Pineda de Mar i acabarà amb la festa a la polivalent de la Fàbrica Llobet-Guri, on s’hi faran cap els més de 2.000 participants ja inscrits.

La rua arrencarà de la confluència dels carrers Empordà i Mediterrani, al barri de Poblenou.

recorregut carnaval

Els participants desfilaran per l’avinguda fins arribar a Hispanitat, on s’encararan direcció Calella fins arribar al Rierany dels Frares. Aquí el primer canvi: a diferència de les últimes edicions en què se seguia recte pel carrer Església, pujaran pel rierany fins a la rotonda del carrer Moragas per entrar a Calella. Aniran recte fins arribar al carrer Indústria, quan enfilaran la carretera N-II. Ocuparan la via al llarg de tres illes de cases, fins a Indústria.

Pere Moragas, el president de la comissió organitzadora, i Xavier Batlle i Joan Jordi Roure, ho han anunciat aquest matí al programa La Ciutat. Diuen que d’aquesta manera esperen que la rua guanyi en espectacularitat.

Quan passem pel carrer la gent està molt anxovada, pot arribar a passar algun incident. I sempre ha semblat que passar per la carretera ha de ser molt espectacular per les carrosses i les coreografies. Més que no pas per l’estretor del carrer Església, que és el tram més complicat.

Des de l’organització han explicat que la proposta de nou recorregut té el vist-i-plau de l’Ajuntament de Calella, on es produiran les afectacions en la mobilitat; i que s’està a l’espera del de Trànsit.

35 grups i comparses ja s’han inscrit per la rua que es farà el dissabte 29 de febrer. Això es traduirà en unes 2.000 persones desfilant, i fent cap a la polivalent de la Fàbrica Llobet-Guri, on es farà el final de festa.

Ha crescut la participació de colles pinedenques però un any més s’hi troben a faltar de Calella.

De Pineda n’hi ha moltes, tenim 6 o 7 comparses, però de Calella no. I per desgràcia és així des de fa uns anys. El problema és que costarà animar-se perquè, entre d’altres factors, la gent que feia Carnaval s’ha fet gran i no n’hi ha que ho segueixi.

Les inscripcions estaran obertes fins el dilluns 24 de febrer, i s’espera que la participació encara pugui augmentar.

L’organització vol premiar l’assistència de grups ampliant el número de premis per als grups de fins a 20 persones.

Aquest any hem decidit que els grups també tinguin l’al·licient del premi a la constància. N’hem fixat set, i el primer està dotat amb 500 euros. La resta són iguals.

Es donaran 20 premis als grups de més de 20 persones: de 2.500 euros de dotació, fins als 220 euros. També es premiaran les cinc millors carrosses, amb xecs que van dels 1.000 als 200 euros.

La comissió organitzadora de la Gran Rua de Carnaval de l’Alt Maresme explica que reben una subvenció de 22.000 euros, que assumeixen a parts iguals els ajuntaments de Calella i Pineda de Mar. D’aquests, gairebé 15.000 euros es destinen als premis.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *