Els comuns demanen que es desmuntin els llits elàstics de La Gàbia

Recurs en contra de l’acord del govern d’autoritzar els llits elàstics i la zona de salts amb cordes que hi ha dins l’àmbit de la concessió del bar La Gàbia. L’ha presentat Calella en Comú Podem, tal com va anunciar en el darrer ple municipal d’abril, quan el portaveu Sebastián Tejada va advertir que la instal·lació trenca l’harmonia paisatgística del Passeig Manuel Puigvert i també posa en risc la balustrada històrica de Jeroni Martorell, que té la catalogació de Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) i, com a tal, l’administració té l’obligació de protegir. Són els arguments que s’han recollit en l’escrit dels comuns i amb el qual volen que es revoqui la decisió governamental.

Formalment, el recurs de Calella en Comú Podem exposa que els elements lúdics que complementen l’oferta de restauració del bar rodó entren en conflicte amb els preceptes de l’Ordenança municipal de paisatge urbà, segons la qual “l’Ajuntament ha de vetllar per l’harmonia del paisatge que envolta els béns de domini públic”. S’adverteix que també poden posar en risc la protecció obligada de la balustrada del Passeig Manuel Puigvert, que justament serà objecte d’un projecte de rehabilitació amb els diners dels fons europeus NEXT GENERATION.

El regidor portaveu dels comuns, Sebastián Tejada, ho anunciava en l’última sessió ordinària del ple municipal.

Pensem que els elements exteriors, els llits elàstics i el joc de gomes, afecten negativament sobre l’entorn, que en aquella zona està tant necessitat de protecció. Entra en greu conflicte amb l’ordenança de paisatge urbà. Tinc subratllats una pila de paràgrafs que van en contra de l’autorització (…) Cal reconsiderar l’acceptació i de l’única manera que se’ns ha acudit que podem forçar una certa reflexió és presentar un recurs contra la decisió de la junta de govern local.

“Si vol, ens passa els punts de l’ordenança de paisatge urbà que considera es contradiuen i si té raó, acceptarem el recurs”, li va respondre l’alcalde Marc Buch.

Els jocs infantils són una millora del projecte de reforma del bar La Gàbia i la proposta de restauració que ha promogut l’empresa que gestiona el bar La Gàbia per la via de concessió administrativa.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *