La hissada de les banderes dona el tret de sortida a una temporada turística amb bones perspectives

bandera00000000

Acte simbòlic d’ inici de la temporada de platja avui al Pont de Fusta amb la hissada de la bandera blava i la Q de qualitat turística.
Enguany fa 25 anys que Calella rep aquest distintiu que certifica no solament la qualitat dels serveis de la platja sinó també l’accessibilitat, la seguretat i la qualitat mediambiental de la sorra i de l’aigua. Pel que fa a la Q de qualitat turística, aquest és el catorzè any que se li atorga a la ciutat pels seus serveis.

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, afirma que aquest distinció és fruit de la perserverança i l’excel·lència tant en els serveis com el altres criteris mediambientals. Tot i això, Candini reclama transparència a l’ONG que atorga les banderes a través del Ministeri de Foment. L’alcaldessa afirma que alguns ajuntaments han vist retirades les seves banderes per canvis de criteri que en cap cas obeeixen a una minva de la qualitat.

«No sempre l’evolució i la modificació dels paràmetres en som suficientment ben informats els ajuntaments. No és el nostre cas, però ens consta d’alcaldes que s’ han trobat que els hi han retirat la bandera blava quan les circumstàncies i els serveis són els mateixos perquè hi han uns paràmetres diferents. Crec que des d’aquest punt de vista de transparència i de saber exactament qui marca la norma s’ hauria de clarificar molt més per part del Ministeri, crec que és una ONG. En tot cas, ho estem esbrinant per garantir la transparència»

En aquest sentit, Candini ha posat l’exemple de la manca de compliment del govern central pel que fa a la construcció d’un aparcament a la zona de RENFE. L’alcaldessa diu que penalitzar Calella per aquest incompliment seria traslladar al municipi una responsabilitat que és el Ministeri qui ha incomplert.

Bones perspectives per a la temporada turística

Pel que fa a les perspectives d’ocupació turística, Candini afirma que tots els indicadors fan ser optimistes.

L’alcadessa diu que cal esperar a veure les xifres concretes a que la temporada turística avanci però que els empresaris dels sector són optimistes.
Candini recorda que l’any passat, tot i l’atemptat terrorista del 17 d’agost, la temporada turística va ser una de les millors de la darrera dècada. Es va arribar a un 74,7% d’ocupació.

«Hem de recordar que la temporada passada malgrat l’atac terrorista del 17 d’agost va ser una de les millors temporades turístiques des del 2007, amb un 74,7 % d’ocupació, una dada molt altra malgrat, insisteixo, l’atac terrorista. Per tant, fins que no acaba la temporada no la pots valorar»

Candini fa una crida a tenir paciència a que acabi el Mundial de Futbol,que sovint suposa una distracció. Recordan a més que cada cop hi ha més persones que esperen al darrer moment per programar les seves vancances.

Podeu veure l’acte d’ hissada de les banderes que Ràdio Calella TV ha emès en directe aquí :


Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *